Броят на загиналите се увеличи до 48, а спасителните дейности

...
Броят на загиналите се увеличи до 48, а спасителните дейности
Коментари Харесай

48 души вече са жертвите след срутването на магистрала в Южен Китай

Броят на починалите се усили до 48, а избавителните действия не престават в Югоизточен Китай, откакто сектор от автомагистрала се срути в планински регион. Това предават от Associated Press.

Над 20 коли са паднали надолу по стръмния скат, като някои са се запалили.

Властите в град Мейджоу оповестиха, че други трима души са неидентифицирани, в очакване на ДНК проби. Засега не е ясно дали са починали, което може да повиши още жертвите до 51. Други 30 души са с пострадвания без заплаха за живота.

Търсенето към момента продължава, удостовери кметът на град Мейджоу Уанг Хуей на конференция в късния следобяд. Сред жертвите няма открити чужденци, добави той.

" Тъй като някои от участващите транспортни средства се възпламениха, компликацията на избавителната интервенция се усили ", разяснява Уен Йонгденг, секретар на Комунистическата партия за бюрото за ръководство на изключителни обстановки в Мейджоу, като добави, че " множеството от транспортните средства са били заровени в почвата по време на процеса на сриване, като огромен размер пръст ги е покривала. "

Търсенето за оживели е затруднено от свлачища от дъжд, земя и трошляк. По думите на Йонгденг продължителните значителни превалявания са наситили почвата в региона, " което я прави податлива на вторични бедствия по време на избавителния развой. "

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР