Покрай скорошните годишнини от раждането и смъртта на Людмила Живкова

...
Покрай скорошните годишнини от раждането и смъртта на Людмила Живкова
Коментари Харесай

Снахата на Тодор Живков: Людмила не се самоуби, приятели я предадоха!

Покрай скорошните годишнини от раждането и гибелта на Людмила Живкова някогашната брачна половинка на нейния брат Владимир – Маруся Мирчевска, подвигна завесата към мистериите, обхванали личността ѝ.

Людмила остава вечно на 39, а към трагичната ѝ гибел към момента има десетки въпроси, останали без отговор. Маруся, която е била измежду доверените хора на алената принцеса, за пръв път оспорва обществено версията за самоубийство на дъщерята на някогашния Първи.

„ За тези, които още се интересуват за Людмила, стигнах до умозаключение, че измяната на някои нейни „ другари “ я погуби. Затова, дами и господа, изключително тези от нас, които прощаваме по седем пъти по седемдесет, да бъдем бдителни. Людмила не се е самоубила. Това не е в нейния темперамент. Тя в никакъв случай нямаше да ме остави сама, без нея, по лично свое предпочитание. Тя знаеше, че може да разчита на мен, както и аз на нея. Ние живеехме дружно в един дом, във вила 32. Нямаше да остави и децата си, и моето дете, което тя особено обичаше. Тя беше извънредно мощна духом и физически, не е боледувала през последните три години на живота си, като се изключи последния месец “, написа в персоналния си профил във фейсбук Маруся, която от години живее в Щатите със сина си Тодор Живков-младши.

Заедно с Владимир Живков, който е татко на детето ѝ, изкарват единствено 3 години дружно. „ Най-хубавите мемоари от този интервал са свързани с раждането на сина ми и с наличието на Людмила Живкова в моя живот. Тя беше от голямо значение за моето развиване като персона, възприемах я като духовна майка и преподавател. Нейната загуба е една от най-големите и непрежалими загуби в моя живот. Срещнах доста хора по света, само че нито една персона не може да се съпостави с нея “, добавя описа си Маруся.

„ Людмила беше безусловно самоотвержена, почтена, вярваща в положителното и хубостта “, споделя някогашната жена на Владко Живков и добавя, че точно дъщерята на Тато ѝ дава кураж да се изправи на крайници след злокобна злополука, която претърпява. „ Дойде при мен в болничното заведение да ме види, остана няколко часа, говорихме дълго. Накрая лекарите започнаха да се безпокоят и влязоха да видят дали не се е случило нещо, тъй като Людмила трябваше да бърза за банкет, който даваха в нейна чест, тъй като по-рано денем беше призната за член на Политбюро на Централен комитет на Българска комунистическа партия “, откровеничи Маруся.

„ Присъствието ѝ като дух в моя живот ми даваше сили и тогава, когато към този момент я нямаше, когато времената бяха доста сложни за мен “, приключва описа си Маруся, която се разделя трагично с бащата на сина си Владимир, с който не поддържат връзка от няколко десетилетия.
Покрай дружбата си с Людмила, която продължава и след скандалния ѝ бракоразвод със сина на Тато, тя съумява да се запознае и с баба Ванга, при която щерката на Живков постоянно се отбива. Самата Маруся също става близка с пророчицата, само че не желае да разкрива дали двете в миналото са коментирали странните условия към гибелта на алената принцеса.

Людмила Живкова умира на 21 юли 1981 година във вилата си в „ Бояна “. Медицинската експертиза тогава е безапелационна – мозъчен кръвоизлив. Сред народа обаче незабавно потеглят клюки, че тя „ не била добре с главата “ още след злополуката през 1973-та; че някакъв махатма в Индия – съветски разузнавач, е поставил „ нещо “ смъртоносно в тюрбана ѝ; че са я отровили, тъй като пречи на връзките ни със Съветския съюз, и впрочем догадки. А обстоятелствата остават скрити зад партийната „ желязна завеса “. Всъщност и до през днешния ден.

Инфо: Ретро

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР