Покрай кралското бракосъчетание в Лондон миналата събота хиляди и у

...
Покрай кралското бракосъчетание в Лондон миналата събота хиляди и у
Коментари Харесай

Как една българска актриса срещна своя шотландски принц

Покрай кралското встъпване в брак в Лондон предходната събота хиляди и у нас трептяха пред екраните с вълненията на принц Уилям и американската тв звезда Мегън Маркъл. Сред най-трогнатите бе и една българска актриса, Красимира Кузманова, която наскоро откри своя принц с шотландски корени в лицето на американеца Джонатан Кокран, написа Монитор бг.
Смущението на младоженците, нежно хванати за ръце, въпреки и измежду декора на Уиндзор, надалеч по-богат от родния, по някакъв абсурден метод й подсети за техния огромен ден с Джони. „ Нашата женитба беше доста луда, тъй като се опитахме за по-малко от 24 часа да се оженим, да пътуваме, да играя зрелище в Плевен и по-късно цяла нощ да купонясваме в театъра “, споделя възпитаничката на „ златния клас “ на проф. Крикор Азарян в НАТФИЗ.
Нищо от това не е проведено авансово. Вярно, по съвет на доверена астроложка са си запазили ред в Гражданското за 20 януари от 13 ч., само че преводът на документите на чужденеца до последния миг се бави. С наближаването на уречената дата, която се пада в събота, актрисата схваща, че Плевенският спектакъл, който по принцип през уикендите почива, е насрочил за тогава спектакъла „ Вишнева градина “ по Чехов, а там тя е в основната роля – на Любов Раневская. „ Първата ми мисъл беше да се обадя и да кажа: извинявайте, само че се бракосъчетавам, не може ли да сменим?! “, признава Краси. Разубеждава я бъдещият й брачен партньор, който знае, че това е обичаното й преобразяване. Красивата русокоска обаче към момента няма рокля: купуват я в петък вечер от един италиански бутик в мола, а в ателието на приземния етаж даже съумяват експресно да я съкратят.
Съботният ден стартира по ноти – по нотите на американски джаз, който подема циганският оркестър пред Съвета на „ Лъвов мост “, щом музикантите схващат, че женихът не е земляк. Кумове са сътрудниците на Кузманова Албена Ставрева – причина Краси да се запознае с избраника си, и Стефан Денолюбов, дошъл на място с голям букет от рози. „ Искахме изненадата да бъде цялостна, тази вдъхновяваща сила да си е единствено наша “, признава актрисата. Затова на тържеството участват единствено участници в плевенската п остановка, а когато булката оповестява във Facebook, че са подписали, обществената мрежа безусловно закипява в потрес.

Състудентката й Койна Русева не е единствената, която крепко я насолява, задето не е съобщила по-рано, и на Краси се постанова да успокоява мнозина, че през лятото следва повторна гала – към този момент с доста посетители. Джонатан е почерпил много хрумвания за нея от ритуалите на Хари и Мегън и...продължава да мечтае. „ За първи път виждам мъж, който освен не се опасява от сватби, само че и желае няколко със същата жена “, майтапи се актрисата. Мистър Кокран я изненадва и след представлението на „ Вишнева градина “ в деня на вричането им, когато от балкона на театъра, осветлен от театралните прожектори, й се изяснява в обич. „ Беше магично! Досега животът ми е бил най-вече обвързван с театъра и почитам Джонатан за това, че направи празника ни тъкмо по този метод. Подари ми огромна страст “, не крие тя.
Срещата им е съдбовна. Случва се в единствения ден от последната година, в който Красимира си разрешава да излезе, с цел да се поразсее. Периодът е претрупан за нея, влиза от подготовка в подготовка, от театър в театър в разнообразни градове, а и е подтисната след скорошната загуба на майка си. Уговарят се да се видят на кафе с Албена Ставрева, а към тях се причисляват юристът на другата актриса, брачният партньор на певицата Диана Дафова – англичанин, и въпросният Джонатан Кокран, с който имат обща работа. Оказва се, че симпатягата до неотдавна е бил водач от Военновъздушните сили на Съединени американски щати, а пък починалият татко на Краси цялостен живот е служил като офицер в българските Военновъздушни сили. Новият й познайник дори външно припомня за него.
„ Значи, ти си нещо като Том Круз от „ Топ Гън “, провокира го госпожица Кузманова, а американецът с усмивка дава отговор: „ Да, единствено че в действителни условия... “. Актуалната му специалност е в областта на капиталовите фондове, а когато схваща, че синеоката българка е актриса, пожелава да отиде да я гледа в театъра. Той самият е артистичен, свири на китара, живял е в разнообразни страни, в това число в Япония и Кения, и въобще е жител на света.
За първата им същинска среща Красимира дълго се колебае, тъй като счита, че британският й не е задоволително добър и ще се стресира. В последна сметка го вкарва в пъстрата атмосфера на уличния фестивал „ София диша “, а поради нея Джонатан произнася думите постепенно и отчетливо, тъй че да не я натоварва. И бариерите падат, а диалогът се проточва до среднощ. Джонатан е движимост психолог, намира метод към прочувствената актриса, тя пък намира спокоен и сантиментален човек, който да уравновесява амплитудите в настроенията й. Започва да го учи на български, а той – да й написа любовни писма на нейния език, със напълно дребни неточности. През лятото двамата подхващат дълго пътешестване от най-северните точки на Черноморието ни – Дуранкулак, Крапец (макар че е родена в Балчик, Краси не е ходила дотам), до най-южните – Царево, Резово.

Актрисата получава предложение за сватба в мидена плантация
под звездите. А когато през септември отпътува за 10 дни в Пловдив да репетира с режисьора Крис Шарков пиесата на Хуан Майорга „ Момчето от последния чин “, с Джонатан за пръв път би трябвало да се разделят, откогато са дружно. Но при завръщането отново я чака сладка изненада: той е сложил в рамки фотосите, свидетелстващи за развиването на връзката им, записал е на гърба на всяка парченце от историята им и е напълнил цяла витрина с тях в общия им дом.
„ Всеки ден благодаря, тъй като си давам сметка какъв брой хора не съумяват да срещнат своята половинка. Моите родители имаха огромна обич и ги помня по какъв начин и като възрастни се държаха за ръка като деца. Аз персонално мислех, че на мен това няма да ми се случи. Бях решила, че театърът ще е животът ми, радвах се, че въпреки и на по-късни години участвах в хубави планове и това ме държеше. Казвах си: то пък не може всичко... “, откровена е актрисата, работила у нас и зад граница с изтъкнати режисьори с интернационална кариера като Галин Стоев, Иван Станев, Себастиан Хорват, Валерий Фокин, Василий Сенин... След толкоз звездни мигове на сцената в този момент е време някой да й подари Луната – в персоналния живот. Дочакала го е.
Военният водач дебютира в киното
Джонатан е от известния шотландски клан Кокрейн, който се загатва даже в Уикипедия. През 1995 година Красимира играе спектакъла на Галин Стоев „ Агамемнон “ в Кокрейн тиътър в Лондон, а в този момент това е нейната фамилия. Когато предците на Джони се местят в Съединени американски щати, транскрипцията на името се трансформира на Кокран. По майчина линия пък във вените му тече кръв и от индианците чероки. Макар да е рус и бледолик, формата на скулите, брадичката и челото му припомнят за типични черти на тогавашните вождове от племето.
В България досегашният водач дебютира като артист. За късометражния филм „ Майка “, подсилен от НФЦ, екипът търси мъж с майчин език британски и артистът Стефан Денолюбов се обажда на Джонатан. „ Изпратихме фрагменти, на които сме двамата, тъй като той няма професионални фотосесии, и режисьорът споделил: вземам ги в комплект – намига Краси Кузманова. – Така че в тази ситуация поканеният беше Джони, а аз получих роля с помощта на него “. Кинаджиите сместили фотосите в един ден, че да може вечерта Краси да излети с колежките си Касиел, Стефка Янорова и Лили Маравиля за представянето на спектакъла „ Театър, обич моя “ във Виена. Две седмици по-късно господин Кокрейн получава предложение да изиграе значим чиновник от американското посолство у нас във кино лентата на Станислав Дончен „ Писма от Антарктида “. Там си партнира пред камерата с Ирмена Чичикова и Диана Любенова. И с цялостно съображение може да се похвали: „ За един месец имам към този момент два кино лентата... “. Краси пък чака да възобнови работа в плана „ Менделсон “ (театър с детайли на кино), режисьорски дебют на Денолюбов, където ще е паралелно с Людмила Сланева-Локо.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР