Покойният велик германски футболист Франц Бекенбауер ще бъде почетен със

...
Покойният велик германски футболист Франц Бекенбауер ще бъде почетен със
Коментари Харесай

Поставят статуя на Бекенбауер на Алианц Арена

Покойният популярен немски футболист Франц Бекенбауер ще бъде почетен със скулптура пред стадиона на Байерн Мюнхен " Алианц Арена ", оповестиха от фондация Курт Ландауер.

Фигурата на Бекенбауер, който умря на 7 януари, ще бъде излята от бронз в елегантна поза като диригент на играта върху фундамент във формата на ромб на баварското знаме.

Фондация Курт Ландауер сложи и статуята на Герд Мюлер пред " Алианц Арена ". Благодарение на предходния си опит, организацията чака планът Бекенбауер да отнеме към 18 месеца.

" Елегантният капитан Франц и неговият другар Герд Мюлер тогава дружно ще хвърлят сенките си с позитивно въздействие върху днешния ден и за това великата ни клубна история да бъде поднесена на идващите генерации ", сподели Кристиан Крол от Фондация Курт Ландауер.

Фондацията провежда акция за събиране на дарения от почитатели на Байерн и почитател клубове за плана.

Легендата на Германия и на Байерн Мюнхен Бекенбауер завоюва безчет трофеи с клуба и по-късно беше негов президент. Той взе международната купа като състезател и като треньор и беше в основата за извоюваното злато от Германия на Мондиал 2006.

Изпълнителният шеф на Байерн Ян-Кристиан Дреезен сподели в края на януари, че скулптура на Бекенбауер ще пасне идеално до мемориала на Мюлер./ БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР