Покоряващата красота на индийките е пословична и няма кътче на

...
Покоряващата красота на индийките е пословична и няма кътче на
Коментари Харесай

7 индийски подправки и растения за гладка и сияйна кожа

Покоряващата хубост на индийките е пословична и няма кътче на планетата, където те да не провокират екстаз. Гъстите им коси, сияйните им кожи, стройните им тела са обект на удивление и образец за подражателство от дамите по целия свят. Къде е тайната им ли? Отговорът на въпроса е - в античните предписания за хубост, които от потомство на потомство оцеляват до през днешния ден.

Първата и най-важна загадка е, че индийките стартират да поддържат хубостта си още от дребни. И защото кожата на девойките е прекомерно нежна, те са избягвали всевъзможни нападателни средства, залагайки не на друго, а на даровете на природата - натуралните билки, растения и подправки.

А всички знаем, че индийската кухня се слави като една от най-богатите на подправки в света. Неслучайно индийките се осланят толкоз доста на нейните качества както в кулинарията, по този начин и в козметичната промишленост.



Куркума

Куркума e незаменима съставна част в ритуалите за разкрасяване на индийските дами. Ароматната фалшификация с наситено-жълт цвят се употребява за избелване на лицето. се е наложила като най-хубавата опция на кремовете срещу бръчки, средства против акне и скъпоструващи лосиони срещу стрии. 

Нийм

Жителите на Индия назовават това растение „ краля “ на естествените козметични артикули. Дървото е известно още като „ индийски люляк “. То е уместно за всяка възраст.  За подмладяване и лечение на кожата се употребяват всички елементи на дървото – листата, стъблата, цветовете, плодовете и даже кората. За битката против акне в Индия вършат запарка от пресни или изсушени листа от нийм. Маската от нийм пък е прелестен асистент против несъразмерното омазняване и замърсяванията. Комбинацията от прахуляк от нийм и масло от гроздово семе пък има чудесни овлажняващи свойства.

Шафран

Шафранът е една от най-скъпите подправки и една от главните секрети съставки в козметичния боеприпас на индийките. Обикновено се употребява за избелване на кожата на лицето, разбъркан с прахуляк от сандалово дърво и куркума. Приятно допълнение съм сияйната кадифена кожа ще стане изгубването на пъпките, изсъхналата кожа и раздразненията.



Нахут

Индийските девойки употребяват брашно от нахут вместо скраб. В комбиниране с кисело мляко и лимонен сок брашното от нахут се трансформира в мека ексфолираща паста, настояща не по-зле от професионалните артикули за разчистване на разположение.

Къна

Индийките просто обожават къната. Това растение се счита за съвършен еликсир за коса, защото още след първото използване я прави по-мека и по-здрава – като освен това лекува и пърхот.

Сандалово дърво

Стритото сандалово дърво е една от най-древните съставки в индийската козметология. Използва се най-много за подготвяне на скрабове, тъй като този прахуляк е кадърен да почисти всевъзможни замърсявания. Акнето и черните точки също могат да се отстраняват със сандалово дърво. Смесете стрито сандалово дърво с мед, мляко и бадемово масло и готово – към този момент си имате маска срещу пъпки и възпаления.

Амла

Амла е растение, чиито плодове припомнят на тези на цариградското грозде. Индийките на драго сърце се разкрасяват и с този артикул. Благодарение на високото наличие на витамин С маслото от амла оказва помощ против бръчки, пигментни петна и изсушаване на кожата.



Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР