Поклонението пред тялото на руския опозиционен лидер Алекс Навални ще

...
Поклонението пред тялото на руския опозиционен лидер Алекс Навални ще
Коментари Харесай

Поклонението пред Алексей Навални ще се проведе преди 1 март

Поклонението пред тялото на съветския опозиционен водач Алекс Навални ще се организира до края на тази работна седмица (б.ред. до 1 март) Това излиза наяве от обява в обществената платформа Х на неговата говорителка Кира Ярмиш.

От обявата се схваща още, че се търси подобаваща зала за обществено прощаване с Навални.

" Търсим зала за обществено прощаване с Алексей. Време: края на тази работна седмица. Ако имате уместно помещение, апелирам, свържете се с нас ", написа Ярмиш в обществената мрежа Х.

От обявата не излиза наяве дали поклонението се провежда в Русия или друга страна.

Мы ищем зал для публичного прощания с Алексеем. Время: конец этой рабочей недели. Если у вас есть подходящее помещение, свяжитесь с нами, пожалуйста

[email protected]
+79197609824
— Кира Ярмыш (@Kira_Yarmysh)

Официалното известие за гибелта на 47-годишния Алексей Навални пристигна на 16 февруари.

В продължение на съвсем 10 дни майка му, 69-годишната Руските управляващи отказваха да ѝ го предадат с претекста, че вършат спомагателни експертизи.

Тя съобщи, че чиновниците са ѝ споделили, че в случай че не се съгласи на скрито заравяне, ще " създадат нещо " с тялото на сина ѝ.

Tя упрекна съветските следователи, че са я " изнудвали " да провежда панихидата на Навални без наличието на опечалени.

" Вместо това ме изнудват, слагат ми условия къде, по кое време и по какъв начин да бъде заровен Алексей. Това е нелегално. Искат да го създадат скрито, без сбогуване. Искат да ме заведат в покрайнините на гробището до един свеж гроб и да кажат: " Тук лежи синът ти ". Не съм съгласна с това ", споделя Навалная.

Майката на Навални се обърна и персонално към Владимир Путин с молба да ѝ върнат тялото на сина ѝ.

Тялото на съветския опозиционен водач въпреки всичко е предадено на майка му на 24 февруари, а формалните управляващи в Русия отхвърлят в решението да е взел участие Владимир Путин.

Непосредствено след гибелта на Навални, властта в Русия се опита да попречи на каквито и да било опити за удостояване на паметта на опозиционния водач опозиционния водач.

Според самостоятелни от Кремъл осведомителни канали, на арестувани в опит да поднесат цветя или да почетат по различен метод паметта на Навални.

Ден по-рано стана ясно и че Москва е разпоредила да бъдат разпознати всички, които поставят цветя в символ на респект на 47-годишния Навални. Имаше и видеа, които демонстрират по какъв начин униформени чиновници записват имената на дръзналите да заявят позиция руснаци.

Според правозащитната организация OVD-Info единствено за два дни минимум 400 души са били арестувани в цяла Русия, откогато на 16 февруари бе оповестена гибелта на Навални.

Това е най-значимата поредност от арести след митингите против общата готовност за войната в Украйна през септември 2022 година

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР