Pokemon Go и други игри, които използват реални карти, стават

...
Pokemon Go и други игри, които използват реални карти, стават
Коментари Харесай

Google отваря своята Maps платформа за разработчиците на игри






Pokemon Go и други игри, които употребяват действителни карти, стават все по-популярни. Има обаче една измама: те нормално зависят от картови рамки, които не са предопределени за игри, а това затруднява разработчиците при извличането на информацията. Гугъл обаче не желаят това да продължава и в бъдеще. Затова компанията отваря както своите данни от действително време в Maps платформата, по този начин и предлага нов набор от софтуерни принадлежности, който ще помогне на разработчиците да основават игри на база на тези данни.

Прочетете още: Кое е по-доброто приложение за навигация: Waze или Гугъл Maps?

Софтуерът включва принадлежности за превод на картовата информация към игровия мотор Unity и такива, които оказват помощ за основаването на игри, употребявайки данните за локализация. Комбинацията трансформира постройките и другите забележителности в 3D обекти, които могат да бъдат къстъмизирани. Освен това разработчиците ще могат да манипулират тези обекти, тъй че да ги впишат в съответната игра. Всеки действителен хотел да вземем за пример, може да бъде трансфорат в гостоприемница.

Ще мине време обаче преди да се появят игри, основани на тези рамки. Подобно на комплектите за добавена действителност като ARKit и ARCore, всеобщото предложение на сходни игри изисква преди всичко разработчиците да напишат кода за тях.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР