Показателно е, че предшественикът на Карлсън, Бил О`Райли, който беше

...
Показателно е, че предшественикът на Карлсън, Бил О`Райли, който беше
Коментари Харесай

Уволнението на Тъкър Карлсън от Fox News е само върхът на айсберга

Показателно е, че предшественикът на Карлсън, Бил О`Райли, който беше и най-популярният водещ на Fox News, също беше уволнен след обвинявания в полов тормоз.

Американският ефирен канал Fox News разгласи напускането на най-рейтинговия си водещ без никакво пояснение. Компетентни източници обаче са сигурни, че решението за уволнението на Тъкър Карлсън, което към този момент е коствало на канала 930 милиона $, е взето персонално от ръководителя на Fox Corp Рупърт Мърдок. Впрочем, не се мина без „ желанията “ на неговия наследник, основния изпълнителен шеф Лаклан Мърдок и ръководителя на Fox News Media Сюзан Скот.

За да се отхвърли Карлсън, беше употребена одобрена техника - обвиняване в някакъв тип дискриминация или тормоз. Телевизионният водещ беше съден от някогашния продуцент Аби Гросберг, която упрекна Карлсън в " подигравателни и антисемитски мнения ".

Показателно е, че предшественикът на Карлсън, Бил О`Райли, който също беше и най-популярният водещ на Fox News, още веднъж беше уволнен след обвинявания в полов тормоз. Но всичко това не е нищо повече от претекст и опрощение.

Източниците виждат същинските аргументи за уволнението на Тъкър Карлсън в загрижеността на клана Мърдок по отношение на отразяването на " въстанието " на поддръжниците на Доналд Тръмп на 6 януари 2021 година край стените на Капитолия във Вашингтон.

И може би най-важното е, че Карлсън получи извънреден достъп до хиляди часове записи от камери за наблюдаване с помощта на напъните на новия ръководител на Камарата на представителите на Съединени американски щати, републиканеца Кевин Маккарти.

Сега Карлсън старателно се " топи ". Някой изля в медиите фрагменти от негова персонална и работна преписка с сътрудници, където водещият подлага на критика съперниците на Тръмп и „ слабите “ членове на екипа на някогашния президент. Като Крис Уолъс, който съгласно тръмпистите усърдно е „ издънил “ първия президентски спор за 2020 година, който се трансформира в медиен неуспех за Тръмп.

Твърди се обаче, че Карлсън се отнася и към самия Тръмп без несъразмерна глорификация. Ясно е, че Карлсън е единствено фронтмен на медийно-аналитична група, способна да основава наличие, което е съпротива на администрацията на Джо Байдън и на тази част от Deep State /Дълбоката държава/, която е насочена към неоконсерватизма.

Няма да се изненадаме, в случай че уволнението на Карлсън не се окаже единственото: има доказателства, че дружно с телевизионния водещ към този момент е „ напуснал “ най-малко неговият старши изпълнителен продуцент Джъстин Уелс. Следователно Carlson Group е отворена за оферти от евентуални работодатели.

Като се има поради известната заплата на Карлсън от 30 милиона $ годишно, офертите би трябвало да са съществени. Вече е ясно: където и да се появи Карлсон, той има обезпечен публичен интерес и индиректно политическо въздействие, най-вече върху консервативната аудитория в Съединени американски щати.

Следователно тези, които го изтикаха от ефира, ще се опитат: а) да дискредитират Тъкър колкото е допустимо повече; и б) да поддържат наказателното гонене на някогашния водещ интензивно.

Както демонстрира практиката, всеки Джулиан Асанж може да бъде затворен без диря, тъй че е малко евентуално враговете на Карлсън да имат проблеми с репресиите против екс-водещия. Освен в случай че, несъмнено, не напусне Съединените щати.

И още няколко съображения в прогностичен проект.

Ако се появи на Fox News нов водещ с огромен набор от висококачествени разбори (като Карлсън), тогава имаме работа с следено разрушение на водач на мнение, който е набрал прекомерно огромна известност, и запълване на този вакуум с друга следена фигура.

Ако вакуумът остане незапълнен и не се появи опция на Карлсън, тогава администрацията на Байдън е почнала най-примитивно пречистване на осведомителното поле в навечерието на президентските избори в Съединени американски щати през 2024 година Което може да приказва за несигурността на огромна част от демократичните участници в „ дълбоката страна “ на Съединени американски щати в личните им сили.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР