Показан разстрел на бизнесмен пред собствената му бензиностанция в квартал

...
Показан разстрел на бизнесмен пред собствената му бензиностанция в квартал
Коментари Харесай

Разстрел с Калашников на топ гръцки мафиот в Атина. Кой е Вангелис Забунис?

Показан разстрел на предприемач пред личната му бензиностанция в квартал на Атина потресе Гърция.

Убитият е 44-годишният Вангелис Забунис – мафиот, за който се счита, че, преди да бъде убит, самичък е стоял зад сходни поръчки.

Забунис е станал жертва на почистване на сметки в подземния свят, гласи една от версиите за покушението.

Според формалната информация той е разстрелян малко след 2 часа след среднощ в неделя против понеделник.

На фрагменти от охранителните камери се вижда по какъв начин мъжът влиза в джипа си, а малко по-късно зад него стопира различен автомобил, от който слизат двама души и откриват пукотевица с автомати " Калашников " от непосредствена непосредственост през страничните стъкла.

Δεύτερο βίντεο από τη μαφιόζικη δολοφονία στον Νέο Κόσμο
— Kathimerini_Web (@KathimeriniWeb)
Все още не е ясно по какъв начин патроните са минали през бронираните прозорци и порти на колата на Забунис, както и за какво той е бил без защита.

На мястото на престъплението са открити oбщо 97 гилзи от " Калашников ". Стандартният пълнител на автомата има 30 патрона.

Засега управляващите са съумели да открият, че причинителите на убийството са се придвижвали с джип Lexus с подправени регистрационни номера, откраднат в чужбина преди 6 месеца.

В колата на разстреляния са открити 9-милиметров револвер и зареден автомат " Калашников " с два пълнителя в багажника и два мобилни телефона, от които проверяващите се надяват да получат повече информация.

Смята се, че убийството е поръчково и за него е платена извънредно висока сума, защото жертвата е определяна като една от най-значимите фигури в гръцката мафия.

Според една от версиите Вангелис Забунас, прочут повече с прякора си “Замбон " ( " Шунката " ), е станал жертва на препразпределяние на пазара на контрбандни горива и цигари.

Другата версия е възмездие за убийството на негов съперник, зад което се счита, че стои Замбунис, само че това по този начин и не е потвърдено.

Местните медии напомнят, че е имало опит мафиотът да бъде погубен още през 2018 година

Тогава против него е било осъществено нападение, при което е съществено ранен в ръката и крайници, само че с помощта на това, че оръжието на причинителите е засякло, е съумял да се измъкне.

Само преди месец оказва се, че жена с прякора " Bella Mafia " (Хубавата Mафия), за която се счита, че дълги години е била във връзка със Замбунис, е убита в гаража на дома си.

През годините името на Забунис е свързвано с няколко случая на поръчкови убийства, само че всички следствия по тях са били прекъснати заради липса на доказателства. Името му се свръзва още с грабежи и въоръжени набези.

Поредицата от поръчкови убийства в гръцкия под земята свят стартира през 2017, само че до момента полицията не е разкрила нито едно от закононарушенията, жертвите на които са хора с тежко престъпно минало.

Полицейски чиновници настояват, че знаят кой се крие зад закононарушенията, само че заради липса на доказателства не могат да изправят причинителите пред правораздаването.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР