Поканили са ви на интервю за работа, но междувременно от

...
Поканили са ви на интервю за работа, но междувременно от
Коментари Харесай

Трябва ли да кажете на интервюто за работа, че имате и друга оферта?

Поканили са ви на изявление за работа, само че в това време от друго място са ви предложили позиция. Все още не сте сигурни дали да приемете и по тази причина решавате да отидете и на събеседването на първото място. Но подходящо ли е там да споменавате за предлагането?

Някои хора го вършат, тъй като считат, че по този начин " цената " им се подвига в очите на интервюиращите и могат да си издействат по-апетитна заплата или позиция.

От Forbes обаче поучават да НЕ разказвате за другата оферта. Това слага хората, с които разговаряте, под несъмнено напрежение, трансформира силата на диалога. Което може да ви изиграе неприятна смешка. Тези хора евентуално ще проведат няколко изявленията в същия ден. Ако споменете за страничната си алтернатива, може би даже няма да си създадат труда да ви запомнят или да ви се обадят още веднъж.

В същото време обаче, в случай че те не се свържат с вас до два дни, е добре да им пишете, с цел да ги попитате какво се случва. И ей по този начин, апропо, да споменете, че са ви предложили друга работа. Това би могло да ги накара да се позамислят за кандидатурата ви или най-малко да побързат с отговора, с цел да се ориентирате какво да вършиме.

При всички положения е по-добре да избирате сред няколко варианти, в сравнение с хоризонта да не се появява нито една. Направете избора си задоволително осведомено, като вземете под внимание какво е най-важно и потребно за вас на този стадий от живота и кариерата ви.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР