Пожелания за здраве и дълголетие отправи днес 104-годишният Стефан Цонев

...
Пожелания за здраве и дълголетие отправи днес 104-годишният Стефан Цонев
Коментари Харесай

104-годишният дядо Стефан разкри голямата си тайна СНИМКИ



Пожелания за здраве и дългоденствие насочи през днешния ден 104-годишният Стефан Цонев към силистренци в навечерието на празника на града – Кръстовден.

„ Най-възрастният “ столетник в Силистренска област, а може би и в страната посрещна близки и другари с жизнен дух и в здраво здраве. Още толкоз години си пожела дядо Стефан, а на младите да стигнат и минат неговите лета.

Гръмогласният дъртак още при типа на микрофона и камерата стартира да споделя за дългия си житейски път.



Роден през далечната 1915 година в село Бабук, Стефан от дребен се захваща с работа и едвам 12-годишен става аргатин в румънско стопанство. Там се научава на коларо-железарство, почетна специалност по това време. След освобождението на Южна Добруджа от румънска окупация открива лична работилница, а по-късно стартира работа в новите МТС-та. През това време каруците от ден на ден понижават и бай Стефан се научава да поправя трактори. И по този начин до пенсионирането си през 1970 година

Построил три къщи, отгледал и възпитал три дъщери и един наследник, през днешния ден дядо Стефан се радва на петима внуци, 6 правнуци и една пра-пра внучка. Тайната на дълголетието, по думите му се крие в „ чистия живот ”, с доста малко пиянство, никакво пушене и хубаво месо, а през днешния ден с повече мляко и сирене. Никога не е боледувал, споделиха околните му, с изключение на редки настинки. Но най-важното, показа столетникът, било „ всеки да си прави добре сметката ”.

С прекрасен празник и дарове, най-близките родственици на дядо Стефан го почетоха и подвигнаха наздравица.

„ Да дойдете и следващата година за 105-годишния ми рожден ден “, предложения занапред Стефан Цонев и седна с кутия бонбони до портичката на къщата да посреща съседите.

Източник: zdrave.to
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР