Пожарникарите искат по-високи заплати, иначе ще протестират. Националният синдикат на

...
Пожарникарите искат по-високи заплати, иначе ще протестират. Националният синдикат на
Коментари Харесай

Пожарникарите излизат да протестират, ако не им вдигнат заплатите

Пожарникарите желаят по-високи заплати, другояче ще стачкуват. Националният профсъюз на пожарникарите и спасителите " Огнеборец “ упорства за разговор с представители на ръководещите. 

Причината е, че от профсъюза са недоволни от заложените параметри в Държавния бюджет, които се отнасят до Министерството на вътрешните работи, написа.

Ако настояванията им не бъдат чути и задоволени, от синдиката се заканиха, че ще подхващат протестни дейности.

Зад тази позиция застава изрично и локалната конструкция на синдиката в Стара Загора, осведоми БНР. Според Атанас Петров, който е регионален координатор на профсъюза, всяка година заплатите се усилват, само че средствата не наваксват галопиращата инфлация.

Ето за какво, едно от настояванията ни е нарастването да бъде с 20%, с цел да може да ни компенсира за миналия интервал, изясни Петров.  

" Вместо това обаче, има 9 милиона лв. за карти за спорт за възобновяване на физическата подготовка на служителите в Министерство на вътрешните работи. Даже не знам по какъв начин да го пояснявам това решение, а в това време заложените средства за финансови разноски са минимални-новата техника в противопожарните служби в страната към този момент е в отвън гаранционен период, поддръжката й е скъпа, скъпо е и горивото “.

Петров разяснява още, че сътрудниците му не са единни в позицията си по отношение на готвените промени в Министерство на вътрешните работи и обособяването на " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " като независима конструкция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР