Пожарната служба в Созопол е обновена с нова техника, благодарение

...
Пожарната служба в Созопол е обновена с нова техника, благодарение
Коментари Харесай

Пожарната служба в Созопол е обновена с нова техника със средства по българо-турски проект


Пожарната работа в Созопол е актуализирана с нова техника, с помощта на средства, обезпечени по Програмата за трансгранично съдействие сред България и Турция и на инициативността на комисар Николай Николаев, шеф на Регионална дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " в Бургас. Това съобщи Анастасия Колева, специалист в Община Созопол, представена от Българска телеграфна агенция.

 Днес тя взе участие в Регионалната конференция по план " Европа в България: Общо бъдеще ", който Българската телеграфна организация извършва с поддръжката на Европейската комисия. Регионалната конференция се организира в Регионална библиотека " Пейо К. Яворов " в Бургас.

" Смятам, че реализирахме един сполучлив план на община Созопол, както и построяването на център в Селиолу в Република Турция. Постигнахме положително партньорство, а планът е номиниран от Министерството на външните работи на Република Турция като извънредно сполучливо интернационално съдействие ", уточни Колева. Тя изясни, че планът е осъществен сполучливо, финализирани са всички действия, доставени са профилирани коли, профилирано пожарникарско и водноспасително съоръжение. 

" И не на последно място, образованието на доброволните формирования в двете общини - както по нашето, по този начин и по турското законодателство имат голямо значение за запазване, отбрана на природата и за обезпечаване на по-добри условия за живот на жителите. Смятам, че се реализира и едно доста положително партньорство по време на осъществяването на самия план сред Пожарната сигурност и отбрана на популацията в област Бургас и службата " Афат " в област Одрин ", разяснява Колева. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР