Пожари избухват всяка седмица на незаконното сметище в Шекер махала

...
Пожари избухват всяка седмица на незаконното сметище в Шекер махала
Коментари Харесай

Община Пловдив ще монтира ли камери, за да засече кой хвърля боклуци на незаконните сметища?

Пожари избухват всяка седмица на противозаконното бунище в Шекер махала в Пловдив, където се стоварват гуми и всевъзможни други отпадъци. Хората, които живеят и работят в квартала се тормозят освен от огъня, а и от отровния дим.

“Това е всекидневие при нас, никой нищо не прави”, изясни Ангел Янков, който работи тъкмо против КАТ. Той споделя по какъв начин след огромния пожар в сряда целият е бил в сажди. “Прибирам се в нас, влизам да се окъпвам и виждам краката ми - чернилка”, ядосва се Янков. Според него екип на Пожарната пристигнал на място след 30 минути, когато към този момент огромна част от боклуците изгорели. “Ще ни отровят тука, за каква екология говорим”, пита той и упорства за реакция от страна на Регионалната ревизия по околната среда и водите.



Янков счита, че отговорни за палежите са дребни деца, оставени без контрол, които не осъзнават какви последици може да има от дейностите им. “Да се постави една камера там и да видят кой пали”, прикани той.



Негова колежка изясни, че сметището постоянно се почиства, само че за нула време още веднъж се образува. “Всеки ден идват от Чистотата, но тия непрекъснато мъкнат. От целия град идва отпадък тук”, сподели дамата, работеща на 200 метра от пожарите. “Минимум един път на седмица гори, а лятото ще става все по-редовно”, добави тя.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР