Пожарен автомобил, украсен с коледни светлини, радва децата във Велико

...
Пожарен автомобил, украсен с коледни светлини, радва децата във Велико
Коментари Харесай

Пожарна кола грейна с коледна украса

Пожарен автомобил, декориран с коледни светлини, радва децата във Велико Търново. Идеята за атракцията е на огнеборците, които решили да основат коледно въодушевление в остарялата столица.

Преди дни чиновници на пожарната във Велико Търново украсили с коледни светлини товарният Зил, създаден през 1984 година, който десетилетия бил главният автомобил за гасене на пожари.

 
Идеята породи непринудено, тъй като пожарникарската специалност сме призвани да спасяваме хора, тъй че като излезе автомобилът от гаража, постоянно някой страда. Така, че взехме решение с сътрудника за какво не вземем да украсим една пожарна- деец, на 40 години, която е видяла доста, с цел да дадем нещо от себе си за покачване на коледния дух и пожарната да не се свързва единствено с бедствия и повреди, а за наслада на деца и жители на Велико Търново.
гл. инсп. Пламен Иванов, шеф на РСПБЗН-Велико Търново

Пожарната кола, грейнала в коледни светлини привлича като магнит местните поданици.

 
Голяма наслада за децата, и извънредно атрактивно за жителите на Велико Търново. Вярвам, че всяко дете което мине край пожарната и желае да се снима с тази атракция.
Пламен Хаджирачев, родител
Много добра концепция и на него доста му харесва... Нека да се любуват на пожарните, някои деца може да желаят да станат пожарникари след години, би трябвало специалността да се развива.
Светлозар Стоянов, родител
...да зарадваме най- дребните, тъй като знаем, по какъв начин лампичките и пожарните камиони съумяват да ги привлекат... те съумяват да влязат вътре и да видят и актуалните пожарни коли... Идват деца, снимат се с родителите, наши сътрудници идват с децата си и се снимат и като цяло има еуфория и страст.
ст. инсп. Димитър Желев, н-к група „ Пожарогасителна и избавителна активност “

Пожарникарите ще участват и в тазгодишната акция „ Мото Коледа “ в която  се включват рокери от цялата страна. Целта е подпомагането на разнообразни обществени дела.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР