Пожарът в петролната база в Севастопол, който избухна в събота

...
Пожарът в петролната база в Севастопол, който избухна в събота
Коментари Харесай

Пожарът в петролната база в Севастопол - Божие наказание за Уман - позиция на Киев

Пожарът в петролната база в Севастопол, който избухна в събота след нахлуване от дронове, е изцяло сподавен , заяви губернаторът на града Михаил Развожаев в канала си в " Телеграм ", представен от Ройтерс.

" Началникът на Главното ръководство на Министерството на изключителните обстановки за Севастопол генерал-майор Алексей Анатолиевич Рохлин преди малко заяви, че пожарът е изцяло сподавен. Дежурният екип остава на мястото. Благодаря на всички наши пожарникари за техния професионализъм работа ", написа Развожаев.

По-рано той съобщи, че няма потърпевши и по предварителна информация.

Сергей Аксьонов, назначеният от Русия началник на Крим, съобщи в " Телеграм ", че силите за противовъздушна защита и електронна война в събота са свалили два дрона над Кримския полуостров.

По думите на Развожаев, четири резервоара са били развалени по време на офанзивата с дронове . В момента те са съвсем изгорели, останалите резервоари не са наранени.

За гасенето на пожара са били нужни повече от 150 души и 50 единици техника , в това число 107 души и 34 единици техника от Министерството на изключителните обстановки на Русия. В гасенето са взели участие пожарникари от Севастопол и окупирания Крим. Освен това са употребявани и ресурсите на Черноморския флот. На място е дошъл противопожарен трен, с цел да гаси огъня.
 Русия заяви за предотвратена измама в Крим
Русия заяви за предотвратена измама в Крим

Един човек е задържан

Властите на Севастопол не са провели евакуация на жителите от региона на петролната база.

Служителите на " Роспотребнадзор " са почнали измервания на концентрацията на нездравословни субстанции във въздуха.

Според шефа на района изключителното състояние няма да се отрази на обстановката със снабдяването на града с гориво.

В Киев, както нормално, не удостоверяват публично присъединяване си в офанзивата , само че случилото се там беше наречено " Божие наказване " за гибелта на цивилни в Уман, където преди ден, което докара до сриването на един от секторите му. Според информациите към събота 23 души, в това число пет деца, бяха убити при офанзивата.

" В град Севастопол на 29 април имаше " бавовна " (така в Украйна назовават гърмежите е окупираните от Русия територии - бел. ред.), което е Божие наказване, в това число за убитите цивилни в Уман, сред които и пет деца. Това наказване ще бъде дълготрайно ", съобщи Андрий Юсов, формален представител на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна в изявление за изданието РБК-Украйна.

Според него в събота в окупирания Севастопол са изгорели към 40 000 тона петролни артикули, предопределени за съветския Черноморски флот.

Представителят на ведомството не удостовери директно присъединяване на Украйна в този пожар, само че прикани жителите на Крим да продължат да стоят надалеч от съветски военни уреди .

" Препоръчително е всички поданици на краткотрайно окупирания Крим в близко бъдеще да не се намират наоколо до военни обекти и уреди, осигуряващи армията на агресора ", сподели Юсов.

В събота сутринта Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна разгласява увещание, че на този ден се навършват 105 години от издигането на украинските знамена на корабите на Черноморския флот и Севастополската цитадела .

Севастопол е основна база на съветския черноморски флот. В последните няколко месеца няколко пъти бе подлаган на офанзиви с дронове..

Припомняме, че и към този момент се планува пожизнен затвор за държавана измяна и интернационален тероризъм.

След нашествието на Русия в Украйна се появяват много постоянно. На арестуваните са повдигнати обвинявания по членовете " Терористичен акт " или " Диверсия ", които плануват наказване от 10 години до пожизнен затвор.
 В Крим анулираха военния церемониал за 9 май
В Крим анулираха военния церемониал за 9 май

Подобни решения взеха и в други гранични области
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР