Пожарът на българо-гръцката граница все още не е овладян. Това

...
Пожарът на българо-гръцката граница все още не е овладян. Това
Коментари Харесай

Шефът на пожарната: Огънят на българо-гръцката граница все още не е овладян

Пожарът на българо-гръцката граница към момента не е овладян. Това разяснява Директорът на Групово дело „ Пожарна сигурност “ Алекнсадър Джартов пред БТВ. Той изясни, че са успелида овладеят западния фронт.

“Не допуснахме да се минават повече фронтове на пожара от страна на Гърция, което ни дава известно успокоение. Същевременно успяхме да изградим просека от северната страна на пожара, с цел да предпазим околните обитаеми места ”, сподели шефът на пожарната.

По думите му към моментасе разива активноизточният фронт. Той означи, че на терен ще работят пожарникари от Швеция, както и нашите хеликоптери. Следобед идват и помощ от Испания, която също ще се включи в гасенето на пожара по границата, добави Джартов.

„ На няколко места валя дъжд, само че количествата, които паднаха над планината Славянка, не бяха задоволителни. Трябва да вали интензивно най-малко сред един и три часа, с цел да успее да потуши един подобен пожар. Така че дъждът от последното денонощие оказа помощ определно, само че не съумя да загаси пожара “, акцентира той.

Шефът на пожарнатапосочи, че са необходимидоброволци иуточни, че хората, които имат опция, могатда отидат в с. Петрово, където ще бъдат ориентирани от пожарникарите към съответните места.

“Теренът е много кръстосан, належащо е да бъдат уместно екипирани, с цел да не допуснем произшествия ”, сподели той.

Джартов изясни, че аргументите за пожара са няколко - буйната растителност, коятозаради горещините е изсъхнала доста бързо, и в композиция с плевел вятър, води до тежки пожари. По думите му и човешката активност също води до пламъците, тъй като част от хората изхвърлят цигари и палят огън на необезопасени места.

Той сподели още, че обстановката към Елин Пелин се възстановява и огромна част от ограниченията за сигурност, наложени на популацията в региона, към този момент са отстранени.

„ Надявам се скоро хората в Елин Пелин да спрат да чуват гърмежи, тъй като на практика огромна част от пиротехническите средства съумяха да изгорят. Въпреки това още известно време ще поддържаме наряди там, с цел да бъдат спокойни жителите “, изясни той.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР