Пожарът, който избухна снощи в склад за храни и напитки

...
Пожарът, който избухна снощи в склад за храни и напитки
Коментари Харесай

Изгасен е пожарът в "Красна поляна", няма опасност от замърсяване на въздуха


Пожарът, който избухна нощес в склад за храни и питиета в жк „ Красна поляна “ е изцяло сподавен. Въпреки това пожарникарите не престават да обливат постройката, която е изгоряла изцяло. Продължава огледът на мястото, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Управителката на склада Татяна Попова сподели, че в склада е имало стока за близо 4 млн. лв., която е изцяло унищожена. Попова удостовери, че стоката е застрахована, само че тя покрива половината от унищожените захарни произведения, цигари и алкохол, които са се намирали в постройката. Застраховката обаче няма да стигне, с цел да бъде възобновено оборудването и самата сграда. Според шефката пожарът е тенденциозен и е осъществен от конкурентна компания. Сигналът за зародилия пожар е подаден от охранителя на обекта, който е почнал да мести колите, описаха очевидци.

В съседство до случая се намира болница „ Надежда ” бяха евакуирани в северната част на постройката 67 пациенти, измежду тях 29 новородени, предвид на тяхната сигурност.

Даниела Генчева, която работи в пиар отдела на болничното заведение сподели за БГНЕС, че огънят е бил овладян малко след 23 ч. и съобщи, че управляващите са реагирали бързо и съответно.

„ Беше ужасно. Аз персонално не бях виждала подобен пожар. Пламъкът беше голям. За благополучие вятърът беше с нас и духаше към кв. „ Овча купел “. Молихме се да не обърне посоката си, тъй като тогава имаше действителна заплаха да ни засегне. Въпреки това част от екипа ни започнаха да подкрепя дейностите на пожарникарите. Започна обливането на постройката ни с пожарните маркучи, които имаме в болничното заведение, с цел да създадем една преграда, която да защищити болничното заведение от стихията, която бушуваше на открито, която беше доста страшна. Нашите старания бяха подкрепени от доброволци и бащи, които пристигнаха да видят и успокоят дамите си “, описа Генчева.

Тя добави, че кметът на София Йорданка Фандъкова и шефът на основна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ са се срещнали с родилките и персонално са им споделили, че всичко е наред и няма потребност да се тормозят. Даниела Генчева сподели още, че през днешния ден е също отворен ден за визити. Генчева обръща внимание, че когато огънят бил овладян в 23:15 ч. се родило момченце, което те одобряват като небесен знак, че животът продължава.

БГНЕС напомня, че пожарът избухна нощес към 20 ч. Веднага бяха ориентирани 10 пожарни екипа и коли за спешна помощ, а мястото бе отцепено от полиция. Пострадали са леко двама души - огнеборец и охранител. Огнеборецът е потърпевш леко, наранено е окото му. Той е прегледан в „ Пирогов “, по-късно се е върнал на мястото на случая, с цел да продължи гасенето. Другият потърпевш е бил обгазен - това е чиновник от защитата на прилежащата компания, който е прегледан в „ Пирогов “ и изписан.

Пожарогасителните дейности на място се управляваха персонално от шефа на столичната пожарна старши комисар Веселин Гетов, към който бе образуван краткотраен действен щаб.

Регионална ревизия по околната среда и водите (РИОСВ) – София заяви, че след зародилия пожар наоколо до болница Надежда, измерените стойности не надвишават пределно допустимите концентрации. Експерти на инспекцията и Изпълнителната организация по околна среда са направили измерването на индикаторите с Мобилна автоматизирана станция. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР