Пожарът, който две денонощия бушуваше край пазарджишките села Лесичово и

...
Пожарът, който две денонощия бушуваше край пазарджишките села Лесичово и
Коментари Харесай

Големият пожар в Пазарджишко е овладян и локализиран

Пожарът , който две денонощия бушуваше край пазарджишките села Лесичово и Калугерово , е овладян и локализиран , заяви за Българска телеграфна агенция представителят на ОД на Министерство на вътрешните работи - Пазарджик Мирослав Стоянов. 

Той посочи, че с доста старания на доста хора и техника към този момент са потушени всички огнища . И тази заран в  гасенето са се присъединили два вертолета - " Кугър " и Ми-17, на 24-та авиационна база Крумово.

Няколкостотин души - чиновници на горските стопанства, пожарникари и доброволци, са били на терен от самото начало, включително и през нощта.

Пожарникарски екипи са пристигнали от Пазарджик, Панагюрище, Белово, Септември, Пещера, а доброволците са били от Брацигово, Белово, Пещера, Хисаря, Ихтиман, на които жителите на двете села благодарят, акцентира Стоянов. Като доста огромна помощ той уточни тежката техника , която бе обезпечена от частни компании и благодарение на която бяха направени доста необятни 10-километрови просеки, с цел да се локализира огънят. 

Към момента има няколко затихващи огнища, които се гасят ръчно, ревизира се всичко в самата зона, сподели още Мирослав Стоянов.

Опустошени са над 1000 декара борова гора. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР