Пожар в психиатричната клиника към Университетската болница за активно лечение

...
Пожар в психиатричната клиника към Университетската болница за активно лечение
Коментари Харесай

Говорителят на прокуратурата във Варна: Възможно е загиналият при пожар в психиатрията да се е опитвал да прогори това, с което е бил вързан

Пожар в психиатричната клиника към Университетската болница за интензивно лекуване " Света Марина " във Варна стана причина за гибелта на 57-годишен пациент. Мъжът е бил настанен самичък в стаята, откъдето е тръгнал огънят. Впоследствие на получените 85% изгаряния той е умрял. Проверка, осъществена от администрацията на омбудсмана, потвърди, че пациентът е бил вързан. Темата пред NOVA разяснява представителят на Окръжна прокуратура - Варна Радослав Лазаров.

" Пострадалият е бил настанен в психиатрично заведение по правосъдно решение. Безспорно е бил обездвижен. Предмет на следствието е да се открият аргументите за това ", сподели Лазаров.

" Прокуратурата се занимава с проблемите на виновността, а те са постоянно самостоятелни – би трябвало да установим дали има отговорно държание за настъпилата гибел ", добави той.

По думите му в хода на следствието са открити следи и елементи от запалка. Според Лазаров допустима версия е, че пациентът се е опитал " да прогори това, с което е бил обездвижен ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР