Пожар пламна в незаконно сметище край пловдивския квартал Прослав“, съобщиха

...
Пожар пламна в незаконно сметище край пловдивския квартал Прослав“, съобщиха
Коментари Харесай

Пламна незаконно сметище в Пловдив

Пожар пламна в нелегално бунище край пловдивския квартал „ Прослав “, оповестиха от Областната администрация. Горят строителни боклуци на обща повърхност от 3-4 декара, съобщи Българска телеграфна агенция.

По данни на началника на Аварийно-спасителния отряд към Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ - Пловдив гл. контрольор Димитър Бришимов, който е на място, огънят е стеснен и се прави всичко допустимо за бързото потушаване на пожара.

По думите му замерванията на пожарната не регистрират нездравословни субстанции във въздуха в близките обитаеми места.

 Обявената за търсене в София млада жена е открита мъртва България 2 мин. Обявената за търсене в София млада жена е открита мъртва  Mömax става част от всекидневието на град Пловдив Съдържание от партньори 2 мин. Mömax става част от всекидневието на град Пловдив  Позиция на bTV Media Group България 2 мин. Позиция на bTV Media Group  Мария Захарова: Планът за победа на Зеленски тласка НАТО към директен спор с Русия Светът 3 мин. Мария Захарова: Планът за победа на Зеленски тласка НАТО към директен спор с Русия  След удар в дърво: Мъж и жена пострадаха при тежка злополука в Русе (СНИМКИ) България 2 мин. След удар в дърво: Мъж и жена пострадаха при тежка злополука в Русе (СНИМКИ)  Ново мощно земетресение в Турция Светът 2 мин. Ново мощно земетресение в Турция  Военната прокуратура: Некоректно е на този стадий да се вменява виновност на починалите водачи България 4 мин. Военната прокуратура: Некоректно е на този стадий да се вменява виновност на починалите водачи  Обявената за търсене в София млада жена е открита мъртва България 2 мин. Обявената за търсене в София млада жена е открита мъртва  Mömax става част от всекидневието на град Пловдив Съдържание от партньори 2 мин. Mömax става част от всекидневието на град Пловдив  Позиция на bTV Media Group България 2 мин. Позиция на bTV Media Group  Мария Захарова: Планът за победа на Зеленски тласка НАТО към директен спор с Русия Светът 3 мин. Мария Захарова: Планът за победа на Зеленски тласка НАТО към директен спор с Русия  След удар в дърво: Мъж и жена пострадаха при тежка злополука в Русе (СНИМКИ) България 2 мин. След удар в дърво: Мъж и жена пострадаха при тежка злополука в Русе (СНИМКИ)  Ново мощно земетресение в Турция Светът 2 мин. Ново мощно земетресение в Турция  Военната прокуратура: Некоректно е на този стадий да се вменява виновност на починалите водачи България 4 мин. Военната прокуратура: Некоректно е на този стадий да се вменява виновност на починалите водачи

Вятърът е мощен, духа на запад и в околните села в тази посока може да се усети миризма на пушек, само че няма заплаха за хората. Огънят е локализиран, само че тук-там тлеят огнища, разяснява контрольор Бришимов.

Снимка: Забелязано в Пловдив

На 12 октомври през нощта пожар пламна в депото за битови боклуци край село Цалапица.  Повече от 15 часа продължи битката с огъня.

На място с изключение на пожарни имаше и огромен брой тежка техника - три булдозера, три багера и 12 камиона, благосъстоятелност на частни компании, които откликнаха на апела на общината и запръстяваха в продължение на часове, с цел да потушат пожара.

Имаше леко покачване на концентрациите на въздуха. В някои региони на града се усещаше миризма на изгоряло.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР