Пожар остави без покрив, документи и храна 50-годишна самотна жена

...
Пожар остави без покрив, документи и храна 50-годишна самотна жена
Коментари Харесай

Пожар остави без покрив самотна жена

Пожар остави без покрив, документи и храна 50-годишна самотна жена от Сливен. Съседи и познати на Радост стремително насочиха вик за помощ в обществените мрежи.
 Огънят е опушил тухлените стени.  Кучето на Радост - единственият й приятел, оживяло, въпреки и с опърлена четина, с помощта на пожарникарите.  Къщата на самотната жена.
Пожарът е избухнал точно на Йордановден, в частен парцел във вилната зона край полигона „ Батмиш ” в Сливен. Сигналът е подаден в 18,38 часа от съседка. На място са били изпратени два профилирани автомобила. Въпреки незабавната им интервенция, били изцяло унищожени покривът на двуетажната тухлена сграда, прозорците, черна и бяла техника, обзавеждане, споделиха от полицията в Сливен. Предполага се, че бедствието е провокирано от неизправно коминно тяло. Огнеборците освободили домашното куче на Радост, което било затворено в стаята й, когато лумнал пожарът. Част от козината му е опърлена, само че е оживяло. Самата господарка е отсъствала от вкъщи си по време на случая. „ Била е във вилата на съседи, с цел да си зареди мобилния телефон. Тя е на километър-километър и половина. Като се прибирала, видяла, че нещо гори. Изпаднала в несвяст, когато схванала, че личната й къща е в пламъци ”, описа Йорданка Вакова. Вакова и приятелката й са измежду главните основатели за акцията.

Съдбата на Радост докосна доста състрадателни сливенци. Съседи описаха, че несретницата живеела от близо десетина години сама в къщата, откакто брачният партньор й я напуснал. „ Тя не е от тези дами, които се оплакват и се предават. Работи в текстилния цех „ Е.Миролио ”. На смени. Пеша върви с километри, с цел да отиде на работа ”, описа Вакова. Със заеми и заеми съумяла да подреди една от стаите на приземния етаж и да си сътвори обикновени улеснения за живот. Наскоро си купила блиндирана врата и била удовлетворена от това, тъй като вилата й била отдалечена от другите парцели. Преди Коледа получила заплата. С наслада се похвалила на комшиите, че съумяла да изплати и последния си заем.

Отоплявала се с печка, вид „ камина ”. За жал, парцелът бил без ток. Затова отишла при съседи да зарежда телефона си. Оставало й да изплати 400 лв. обвързване към енергото, насъбрани от мъжа й. Имала желание в близко време да погаси и тях и да си открие нова партида, само че нещастието с пожара я застигнало. „ В огъня изгоря и чантата й дружно с остатъка от заплатата, дебитната й карта и персоналните й документи. От общината са прочели обявата ни във „ Facebook ” и още на 8 януари сутринта се обадиха, с цел да кажат, че ще й окажат подпомагане за издаването на новите документи ”, заяви още Вакова. В момента Радост е приютена от младо семейство, което е наемател във вилната зона. Състрадателни хора са занесли храна. „ Вече много положителни хора се обадиха, оферират облекла, храна и обзавеждане. Но на първо време би трябвало да се измаже стаята на дамата, да се сложат прозорци и така нататък, с цел да може да се нанесе ”, изясни Ваков.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР