Пожар обгази част от Пловдив снощи. Задушливият дим, който покри

...
Пожар обгази част от Пловдив снощи. Задушливият дим, който покри
Коментари Харесай

Сметище на птицеферма пламна и обгази Пловдив

Пожар обгази част от Пловдив нощес. Задушливият пушек, който покри града е от запалило се бунище на птицеферма в близкото село Маноле. Три екипа на пожарната бяха изпратени на място. Въпреки, че битката с огнената буря продължи през цялата нощ и през днешния ден купчините патешка тор не престават да тлеят и да горят.

Пожарът поражда малко след 18 часа в събота във плантация за развъждане на патици край село Маноле. Огънят обгръща площадката, на която са складирани тонове патешка тор, покрита със плява. „ Сигналът за пожара го е подал нашия надзирател, който е тук на портала. Огънят по какъв начин е зародил, това към този момент е мистерия, тъй като предходната година имахме отново проблеми  с това бунище, което се беше палило “, споделя уредникът произвеждане в птицефермата Васил Петров.

Вятърът разнася дима на изгорялата тор на 20 километра. Задушливата миризма стига до четири от регионите на Пловдив и нощес съществено тормози жителите. „ Задушлива миризма, нервира гърлото и носа. Просто непоносимо беше “, споделя гражданин на града. 

На помощ на трите пожарни, които се отзовават се включа и фадрома, с цел да ограничи разпространяването на огъня. Тъй като големите камари с патешка тор горят в дълбочина, ще тлеят с часове, а може и няколко дни, изясняват огнеборците. „ Няма по какъв начин да го запалителен ние. Има възможност някой да го е запалил “, сподели Петров. 

От Регионалната екоинспекция твърдят, че няма замърсяване на въздуха. Няма превишаване на допустимите правила. Тази заран инспекторите влязоха на инспекция в птицефермата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР