Пожар изпепели дома на семейство в село Крумово край летище

...
Пожар изпепели дома на семейство в село Крумово край летище
Коментари Харесай

Огнена стихия погълна човек в село Крумово, остави семейство без дом

Пожар изпепели дома на семейство в село Крумово край летище " Пловдив ", пламъците са погубили и един човек. Трагедията е огромна, а още през вчерашния ден кметът на община " Родопи " - Павел Михайлов, се е задействал и е посетил мястото на случая, инициирайки дарителска акция. 

В своята Facebook страница младият политик показа следното:

Семейство от Крумово остана без дом, откакто пожар изпепели до основи къщата им. Стихията лиши живота на един човек и прекатурна битието на неговите близки, които останаха без покрив над главите си.

Посетих потърпевшите хора, с цел да се срещна в детайли с вредите и потребностите им.

Изгорял е покривът на постройката, а жилището е безусловно необитаемо. Вече съм направил предложение до Общински съвет " Родопи " за обезпечаване на средства за еднократна помощ на фамилията, тъй като цялата им мебелировка е унищожена.

Поех ангажимент за подпомагане за откриване на банкова сметка и започване на дарителска акция за набиране на средства, ще бъдат сложени и кутии на публични места за дарения в помощ на фамилията.

Общината ще търси подпомагане от Националната работа " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " за обезпечаване на жилищен фургон.

Дирекция " Социално подкрепяне " Родопи обезпечи еднократна помощ на потърпевшите. БЧК обезпечи пакети с храна.

Позволявам си да насочва сегашния зов за помощ и поддръжка към всеки гражданин на общината и компаниите!

Ние не можем да върнем мъртвите. Не можем да утешим сърцето на майката, която загуби сина си, нито да спрем сълзите на неговата брачна половинка, на децата и околните му.

Но можем да се обединим, да бъдем съпричастни към една нещастна човешка орис! В миг на рецесии ние сме доказвали, че можем да бъдем единни и да си оказваме помощ! Да го създадем и в този момент!

Благодаря на всеки, който е подготвен да взе участие в тази хуманна задача!

Очаквайте детайлности за дарителската акция.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР