Пожар избухна в училището в кубратското село Беловец, съобщи говорителят

...
Пожар избухна в училището в кубратското село Беловец, съобщи говорителят
Коментари Харесай

Пожар изпепели част от училище в Кубратско, евакуираха по спешност децата и учителите

Пожар избухна в учебното заведение в кубратското село Беловец, заяви представителят на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Разград Илияна Георгиева. Сигналът е получен към 9:30 часа през днешния ден на тел. 112. На място са изпратени екипи на пожарната и полицията, които откриват, че гори покривът на образователното заведение. Евакуирани са децата и учителите, няма потърпевши. Към момента продължава гасенето и отдимяването на постройката, уточни Георгиева.
Пред Българска телеграфна агенция шефът на образователното заведение Галина Ганева изясни, че все още всичко към този момент е под надзор. По време на случая в постройката на учебното заведение е имало 63 деца от всички 69, както и целият педагогичен и непедагогически личен състав. Тя добави, че за през днешния ден няма по какъв начин да бъде възобновен образователният развой.
Ганева уточни, че е изгорен целият покрив. „ Той е ремонтиран преди 10 години и е с плоча, надяваме се надолу да няма провали. За повода към момента не може да се каже каква е, само че несъмнено не е от парното, тъй като то е на твърдо гориво и е изолирано “, сподели още Ганева. Тя добави, че учебното заведение е застраховано. На място са кметът на обитаемото място и зам.-кметът на община Кубрат.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР