Пожар избухна рано тази сутрин в известните „Царски конюшни” в

...
Пожар избухна рано тази сутрин в известните „Царски конюшни” в
Коментари Харесай

Пламнаха „Царските конюшни” в София

Пожар избухна рано тази заран в известните „ Царски конюшни” в София. Имотът се намира на кръстовището на булеварди „ Дондуков” и „ Васил Левски” и е обект на съществени правосъдни разногласия.

На място са били изпратени няколко пожарни автомобила. Пламъците са избухнали към 3.00 ч.

Валентин Кръстев от пресцентъра на пожарната удостовери за случая, само че не даде детайлности. Не се оповестява за жертви и потърпевши.

През април т.г. делото за Царските конюшни за следващ път не съумява да тръгне в Софийския градски съд. На съвещанието тогава не се явиха юристите и на двамата упрекнати, което докара до следващото отсрочване на делото, а съдът постанови да се назначат служебни бранители при ново отсъствие.

Делото бе импортирано в съда в края на януари 2017 година Обвиняеми по него са някогашният регионален шеф на София Веселин Пенев и оценителката Юлия Димитрова-Цекова.

Пенев е упрекнат за продажбата на така наречен „ Царски конюшни” в центъра на София. Имотът от 7,5 дка е бил продаден в неговия мандат за малко над 650 000 лв. при действителна пазарна цена от близо 11 млн. лв.. Цекова пък е упрекната за погрешна оценка на цената на парцела.

През юни делото бе върнато на прокуратурата. Впоследствие обвинителният акт бе поправен и още веднъж импортиран, а през февруари т.г. съдът още веднъж приключи делото поради неточности в него.

В последна сметка през март 2018 година Софийският апелативен съд постанови, че обвиняванията са задоволително ясни и делото може да стартира всъщност.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР