Пожар избухна на военен полигон в анексирания Крим, съобщи руският

...
Пожар избухна на военен полигон в анексирания Крим, съобщи руският
Коментари Харесай

Военен полигон бе опожарен в Крим, Telegram канал пусна фалшиво признание на Украйна

Пожар избухна на боен полигон в анексирания Крим, заяви съветският губернатор. Това накара управляващите да наредят евакуацията на повече от 2000 цивилни, съобщи Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.

" Планирана е краткотрайна евакуация на жителите на четири обитаеми места, прилежащи към военното поле в Кировски регион. Това са повече от 2000 души ", съобщи назначеният от Москва началник на Крим Сергей Аксьонов.

Заради пожара беше затворен сектор от автомагистралата Таврида, която пресича полуострова.

На фрагменти, оповестени в акаунта в Telegram на подкрепяния от страната вестник " Известия ", за които се твърди, че демонстрират картина от пожара, се вижда по какъв начин в небето се издигат кълба черен пушек.

Две съветски онлайн медии оповестиха, че детонации са се чували в региона в продължение на повече от два часа.

Автобусният трафик по междурегионалните направления е бил " краткотрайно пренасочен ", заяви в Telegram Николай Лукашенко от транспортното министерство на Крим.

Първоначално организация Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция, заяви, че Украйна е поела отговорност  за палежа и цитира думи на Кирило Буданов - шеф на украинското военно разузнаване за " сполучливата интервенция ". 

По-късно организацията заяви, че изтегля от емисията си тази информация. Думите, приписвани на Кирило Буданов, са погрешни и са били публикувани в всекидневен Telegram профил, оповестиха украинските управляващи, изясни AFP. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР