Пожар близо до високоволтови линии остави големи части от Аржентина

...
Пожар близо до високоволтови линии остави големи части от Аржентина
Коментари Харесай

Големи части от Аржентина останаха без ток заради пожар до високоволтови линии

Пожар покрай високоволтови линии остави огромни елементи от Аржентина без ток, съобщи Франс прес, като се базира на управляващите.

Това стана в миг, когато страната е измъчвана от гореща вълна, която докара до растеж на потреблението.

Милиони аржентинци в няколко провинции и региони на Буенос Айрес останаха без ток за минимум два часа. В столицата електрозахранването бе възобновено в късния следобяд и придвижването на метрото последователно се възвръща.

Пожарът горящ на поле на към 60 километра от Буенос Айрес, покрай високоволтови линии, свързани с намиращата се в близост АЕЦ " Атуча 1 ". Атомната електроцентрала била изключена от електрическата мрежа като защитна мярка.

От министерството на енергетиката споделиха, че при декларирано ползване от 25 хиляди мегавата, случаят е лишил краткотрайно страната от към 9 хиляди мегавата индустриални мощности.

Аржентина е в плен на девета гореща вълна това лято. Температурата в Буенос Айрес доближи през вчерашния ден 36 градуса по Целзий. Според националната метеорологична работа столицата претърпява най-горещото си лято в историята, отбелязва Агенция Франс Прес.

Ройтерс показва, че в Аржентина от януари е имало няколко прекъсвания на тока в условия на огромно ползване.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР