Походът ще се състои на 1 януари 2023 година Сдружение

...
Походът ще се състои на 1 януари 2023 година Сдружение
Коментари Харесай

RuseGO кани на Новогодишен поход до хижа Минзухар

Походът ще се състои на 1 януари 2023 година

Сдружение RuseGO кани русенци на Новогодишен поход от Текето до хижа " Минзухар " в първия ден от новата година.

Походът ще се състои на 1 януари, неделя, а началната точка е огромния паркинг на Текето до язовира. Тръгването ще е в 12:00 часа. Организаторите оповестяват, че маршрутът е доста прелестен и ненатоварващ. " Още в самото начало влизаме в гората и вървим по отъпканите пътеки. Следваме новите табели на маршрута " Аз и ти с грижа за природата " към хижа Минзухар. Предвиждаме към час престой в хижата, където хижарят Стенли ще ни подготви топъл чай и ще можем да си закупим новия му календар и орехи ".Организаторите на похода приветстват наличието на деца-сурвакари, които са добре пристигнали със личните си сурвачки!
В хижата е очакван към един час за пиянство на чай, ядене, сладки приказки и игри. След това групата потегля назад по същия изящен маршрут към Текето. Очакваното връщане на паркинга е към 16:30 - 17:00 часа. Общо (отиване и връщане) целият маршрут е 11 километра.

От Сдружение RuseGO " В хижата ще можете да закупите питиета, само че е добре да си носите лична чаша - ще създадем конкурс за най-красива чаша! Носете си храна, тъй като не се предлага. Всеки участник ще би трябвало да заплати туристическа такса от 1 лева на хижаря. "

Водач на следновогодишния поход е Иван Белчев, тел. 0885 875 238.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР