Похарчили сте доста пари за фризьор, който да ви помогне

...
Похарчили сте доста пари за фризьор, който да ви помогне
Коментари Харесай

Какво не трябва да правите след боядисване на косата?

Похарчили сте много пари за коафьор, който да ви помогне да се сдобиете с цвета, за който сте мечтали. Боядисването у дома също може да е задоволително приемливо, стига да спазвате някои правила.

Независимо дали сте употребили професионални услуги или предпочитате да вършиме цвета си в домашни условия е значимо да не допускате някои неточности през първата седмица след боядисването. Те повреждат цвета и самия косъм.

Избягвайте горещата вода

Прекалено топлата вода вреди на косъма след боядисването. Тя поврежда и самия цвят, защото прониква в уязвимия след процедурата косъм, след което кара цвета да избледнее скоро след нанасянето. За опазване на наситеността на цвета дълго след боядисването, мийте косата с хладка към студена вода.

Избягвайте слънцето

Пряката слънчева светлина за дълъг интервал от време скапва цвета и текстурата на косъма. Оцветителите и окислителите в боите за коса в контакт с ултравиолетовата светлина провокират реакции, които карат нюансите да бледнеят и изсветляват.

Не мийте косата

Питали ли сте се за какво в опаковката с боята ви има единствено еликсир, само че не и шампоан? Той не е нужен. Изплакването на боята е изцяло задоволително. След боядисване не се нуждаете от шампоан. Той единствено ще отнеме от интензитета на цвета и ще направи по този начин, че част от труда ви да отиде напразно.

Не нанасяйте химикали върху косата

След като косата е третирана с багра и изсветлители, върху косъма не би трябвало да се прибавят лакове за коса, гелове, стилизиращи артикули или вакси. Тези и сходни на тях козметични артикули унищожават косъма, защото проникват в него в миг, в който той е доста мощно уязвим. Освен това те скапват и самия цвят на косата.

Избягвайте хлора

Басейните с хлорирана вода не са целесъобразни незабавно след боядисване на косата. Избягвайте и миенето на косата с прекомерно хлорирана вода. Ако вкъщи ви водата е такава, преварете я преди да я употребявате за измиване.

Хлорът скапва цвета и текстурата на косъма. Той може да направи по този начин, че тъкмо нежеланите тонове в цвета ви да изпъкнат.

Не нагрявайте косата

Ако употребявате преси за коса, маши или сешоари в първите дни след боядисването, ще изтощите косата до краен лимит. Високите температури карат и цвета да бледнее прибързано. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР