Похапваме от тези уникални френски маслени кифли и се чудим

...
Похапваме от тези уникални френски маслени кифли и се чудим
Коментари Харесай

Френски маслени кифли

Похапваме от тези неповторими френски маслени кифли и се чудим - по какъв начин французойките пазят талиите си

Необходими Продукти

● брашно - 500 г
● квас - 2 1/4 ч.л. суха
● вода - 80 мл или 1/3 ч.ч. топла
● прясно мляко - 180 мл или 3/4 ч.ч. топло
● захар - 2 с.л.
● яйца - 2 бр.
● сол - 1/2 ч.л.
● масло - 56 г доста меко + още 50 г за намазване на самото тесто или 4 с.л.

за намазване преди печене


● масло - 2 - 3 с.л. разтопено

Начин на подготвяне

Работи се с миксер, само че може и на ръка да се измеси тестото; фурна - 180 градуса; плоска тава застлана с хартия за печене.

В купата на миксера се изсипва брашното, захарта, солта, сухата квас и топлата вода.

Разбърква се на мудна скорост до момента в който се обединят продуктите. Добавят се яйцата, прясното мляко и от продуктите на мудна скорост се замесва хубава топка тесто.

Добавя се маслото на части, като след всяко се изчаква до момента в който се одобри от тестото.

Тестото се разбърква до момента в който се качи по куката на миксера и се отдели от стените ѝ и се трансферира в леко намаслена купа да шупва за към 1 час. Тестото е много меко, само че по този начин би трябвало да бъде.

Готовото втасало тесто се потупва с длани, с цел да излезе въздухът от него и се трансферира върху набрашнен плот. Разделя се на две равни елементи. Първата се разточва с точилка на по-голям кръг. С помощта на противоположната страна на лъжица или напряко с ръце се нанася половината масло върху тестото, към 2 с.л., като се намаслява добре без 1 см от краищата му.

С помощта на нож за пица тестото се дели на 16 триъгълника и се завиват кифлички както кроасани. Поставят се в плоската тава с хартия за печене. По същия метод се разточва и намаслява и другата топка тесто. Оставят се да втасат за към 20-30 минути.

Маслото за намазване (около 2 до 3 с.л.) се разтопява и благодарение на четка се намасляват от горната страна кифлите. Пече се на 170-180 градуса за към 14-18 минути.

Френските маслени кифли са доста вкусни.

Инфо: Home Cooking

Пускам няколко фотоси на кифлите, с цел да се види по какъв начин хубаво се е отделило тестото след изпичането. Много са приятни. Може и да се сложи плънка по избор.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР