Погребението на руския опозиционен лидер Алексей Навални ще се състои

...
Погребението на руския опозиционен лидер Алексей Навални ще се състои
Коментари Харесай

Погребват Алексей Навални на 1 март

Погребението на съветския опозиционен водач Алексей Навални ще се състои в петък в Москва. Това заяви неговият представител Кира Ярмиш в обществената мрежа X.

Опелото за Навални ще бъде отслужено в петък в 14.00 московско време в църквата на иконата на Божията майка. Ярмиш прикани хората да дойдат рано. След това Навални ще бъде заровен на Борисовското гробище.

По-рано сътрудници на съветския опозиционер оповестиха, че фамилията му има усложнения с организацията на погребението. След като са се свързали с редица държавни и частни погребални организации, нито една не се съгласила да уреди помещение, където да се организира поклонение.

Говорителката на Навални съобщи, че някои ритуални зали отказвали, откакто чуят името на умрелия.

47-годишният  в арктическа наказателна колония на 16 февруари. Неговите съдружници упрекнаха президента Владимир Путин, че го е умъртвил.
 Русия се канела да замени Навални за Вадим Красиков?
Русия се канела да замени Навални за Вадим Красиков?

Руският опозиционер бил на косъм от освобождение при замяна на пандизчии

Кремъл, който дефинира Навални и неговите поддръжници като подкрепяни от Съединени американски щати екстремисти, отхвърли държавната интервенция в гибелта му и сподели, че не знае за каквото и да било съглашение за освобождение на Навални преди гибелта му.

В смъртния акт на Навални според поддръжници написа, че той е

Майка му упрекна управляващите, че са се пробвали да я изнудват да провежда частно заравяне за сина й, като в началото са скрили тялото му - изказване, което Кремъл назова неуместно.

, в която да поберат поддръжниците му на прощална гала, само че във вторник споделиха, че са им отказали на всички места.
 След Навални - Путин още по-самотен на върха на своя Олимп
След Навални - Путин още по-самотен на върха на своя Олимп

Смъртта на Алексей Навални поставя завършек на един от главните гласове, които се опълчват на военната атака в Украйна. И рискува да дезорганизира обществените мрежи на придвижването на противника
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР