Поглезете се и вие с бутер фунийки с ванилов крем!Необходими

...
Поглезете се и вие с бутер фунийки с ванилов крем!Необходими
Коментари Харесай

Бутер фунийки с ванилов крем

Поглезете се и вие с бутер фунийки с ванилов крем!

Необходими Продукти

● бутертесто - 230 г
● яйца - 1 бр.
● захар - на усет, за поръсване на тестото

ЗА КРЕМА


● прясно мляко - 250 мл пълномаслено
● жълтъци - 3 бр.
● брашно - 25 г
● ванилия - ½ шушулка
● захар - 75 г

Начин на подготвяне

Фунийки с бутертесто, които не могат да липсват в поднос с хубави сладки; те са измежду най-деликатните и вкусни сладкиши и се вършат от от ароматно бутер тесто, увито на серпантина и пълнено с внимателен и апетитен крем.

За приготвянето на фунийките би трябвало да се снабдите с железни формички, върху които да увиете ленти бутертесто, които ще се пекат във фурната и по-късно ще се изпълнят с крема.

Приготвянето на фунийки от бутертесто е в действителност елементарно:

Вземете руло бутертесто и изрежете с колело ленти с към 2, 5 -3 см широчина и към 30 см дължина.

Разбийте едно яйце и намажете с него лентата по цялата дължина. Увийте лентата бутертесто върху специфичната формичка за започвайки от заострената част, като държите частта от тестото намазана в посоката, в която фунийката се уголемява.

Така че яйцето да работи като лепило сред частите, които ще се припокриват, когато ги увиете, с цел да оформите фунийките.

Стиснете малко тестото в двата края, като че ли с цел да го фиксирате върху формата, и по-късно намажете фунийките с разрушено яйце, само че без да докосвате частта, която ще лежи в тавата по време на готвене във фурната.

Поръсете фунийките с кристална захар. Подредете всички върху решетка, сложена върху тава за печене. Печете към 18-20 минути на 200 градуса. Веднага откакто се зачервят, ги извадете от фурната. Оставете ги да изстинат и по-късно ги извадете от формите.

Оставете ги да изстинат изцяло. Oпитайте се да стиснете леко металната форма, с цел да извадите фунийките, с цел да не се счупят.

Пригответе крема: загрейте млякото в тенджера с половината ванилия и семките. Разбийте в купа с бъркалката, жълтъка и захарта, след което прибавете брашното.

С щипци се изважда шушулката и сместа се залива със загрятото мляко, като се разбърква с бъркалката. Върнете сместа на котлона и бъркайте непрестанно, до момента в който кремът се сгъсти. Прехвърлете крема с ванилия в купа и го оставете да се охлади, като го държите с лист домакинско фолио в контакт.

След като кремът изстине, го прехвърлете в сладкарски плик, оборудван със звездообразна дюза и напълнете фунийките. Насладете се, като ги сервирате незабавно!

Съхранявайте за към 2 дни в хладилника, даже и един път напълнени, те ще поемат влагата от крема, като последователно ще изгубят своята хрупкавост.

Можете да държите фунийките изпечени, само че не пълнени, в железна кутия в продължение на 4-5 дни и по-късно да ги напълнете на момента: по този начин фунийките ще бъдат ароматни като прясно приготвени!

Замразяването не се предлага!

Съвет

За съвършени фунийки е належащо бутертестото да е идеално студено, в противоположен случай рискувате да го скъсате, до момента в който го увивате. Съветвам ви да вземете най-малко 6-8, да губите допустимо минимум време и бързо да напълните тавата. Когато трансформирам пълнежа, замествам крема с бита сметана (крем Шантили) или маслен крем.

Обикновено се приписвам на украшения: топвам необятната част на фунийката в препечени и нарязани ядки, или във ванилова пудра захар или в шоколадови пръчици!

Поглезете се и вие с Бутер фунийки с ванилов крем!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР