Погледите на всички са втренчени в няколкото последни щата, където

...
Погледите на всички са втренчени в няколкото последни щата, където
Коментари Харесай

Високо напрежение! Какви са вариантите за победа пред Байдън и Тръмп

Погледите на всички са втренчени в няколкото последни щата, където преброяването на бюлетините към момента продължава, а разликите сред двамата кандидати – президента Доналд Тръмп и противника му демократ Джо Байдън – са дребни и към този момент втори ден не може да бъде разгласен победител на президентските избори, написа BG VOICE.

Байдън води в конкуренцията по гласове в Избирателната гилдия с 253 обезпечени гласа против 213 за Тръмп и има няколко разновидността предвид на обстановката в оставащите 5 щати, до момента в който ситуацията на президента е много по-сложно. Кампанията на Тръмп подаде правосъдни искове, оспорвайки изборните процедури в три щата и настоявайки за наново броене в различен.

В центъра на вниманието са Аризона, Невада, Пенсилвания, Джорджия и Северна Каролина. Ако Байдън успее да удържи минималната си преднина в Аризона и Невада, това ще му донесе още 17 гласа, и той ще получи заветните 270 електори, което му подсигурява президентството. Пенсилвания може да реши изборите – разликата сред Тръмп и Байдън понижава с всеки минал час, а има стотици хиляди непреброени бюлетини, подадени по пощата. При тях преднината на Байдън е в пъти по-голяма от Тръмп. Разликата там е по-малко от 135 хиляди гласа.

Друга алтернатива за демократа е обичайно аления щат Джорджия. Там преднината на Тръмп също се стопява и към този миг е към 18 хиляди гласа. Всеки миг се чакат резултатите от най-големия окръг Фултън. Само в Аризона Тръмп към този момент съумява да понижи преднината на Байдън. Ако Байдън успее да завоюва Пенсилвания с нейните 20 електорални гласа, всичко завършва.

В случай че Пенсилвания остане за Тръмп, ще му трябват и три от останалите щати. Печелившите комбинации за Байдън са повече. На процедура успеха във всеки два от останалите 4 щата (т. е. и без Пенсилвания) му е задоволителна да завоюва против Тръмп.

Прогнозите на социолозите за огромната преднина на Байдън преди изборите явно не се оказаха правилни. Битката се оказа оспорвана в съвсем всички от така наречен колебаещи се (фронтови) щати. Републиканците по всяка възможност ще запазят минималното си болшинство в Сената, а болшинството на демократите в Камарата на представителите ще намалее.

Тръмп не наподобява подготвен да одобри проваляне и даже побърза да разгласи победа в щати, където резултатите още не бяха ясни. Така стана в Мичиган – щат, който в последна сметка отиде за Байдън, и то със забележителна преднина. Това е извънредно извънредно държание на претендент за президентския пост.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР