Поглед към местните избори. Най-дълго пазената карта – кандидатът за

...
Поглед към местните избори. Най-дълго пазената карта – кандидатът за
Коментари Харесай

Любомир Стефанов: Някои кандидат-кметове не са политици и това ще ги сблъска челно с реалността

Поглед към локалните избори. Най-дълго защитаваната карта – претендентът за кмет на ГЕРБ за София - към този момент е на масата ден преди приключване на крайния период за регистрация на претендентите. Коментар по тематиката в студиото на " Пресечна точка " по Нова тв направи политологът Любомир Стефанов.

Той дефинира кандидатурата за кмет София на ГЕРБ-СДС Антон Хекимян като " непредвиден ход ".

" Говореше се за политическа кандидатура от партията, като Борисов ги отстреля по негов личен метод един по един. Очевидно, както самия той сподели, е имало 6 индивида, сред които да избира до последния миг. Защо господин Хекимян? Защото е близо до профила на Васил Терзиев ", уточни Стефанов.

" Г-н Терзиев може да е мултимилионер, да е управлявал хора, само че Хекимян също е работил с хора, и то не малко време. И има метод по какъв начин да провежда. До тук не виждаме качества от поръчката на обявения като евентуален победител на изборите - Терзиев. Виждаме някакви съответни всекидневни, злободневни закачки. А ГЕРБ избират Хекимян, тъй като може би виждат в него нов вид политически водач. Нещо доста друго от това, което са правили до момента ", съобщи политологът.

" Това, че претендентите не са политици, ще ги сблъска челно с действителността. Те в един миг ще би трябвало да създадат решителни крачки. Г-н Хекимян ще би трябвало да се изяснява за госпожа Фандъкова - нещо, за което той няма нищо общо и не знае какво да отговори. Това ще бъде забавно. Г-н Терзиев не би трябвало да прекалява да нападна ГЕРБ-СДС по една доста елементарна причина - обединението ", добави той.

Относно разногласията за антикорупционния закон и разделянето на службите, Стефанов сподели, че е допустимо те да повлияят върху държавното управление.

" Разбира се, че ще има разминаване за метода, само че явно има единодушие за крайната цел. Вървим към неизбежна проверка на всички служби в България. Трябва да вземем ограничения в тази обстановка, има политическо напрежение. "

Целия диалог гледайте във видеото.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР