Поети от цялата страна и чужбина взеха участие в Всебългарски

...
Поети от цялата страна и чужбина взеха участие в Всебългарски
Коментари Харесай

Във Вършец наградиха победителите в конкурс за сонет

Поети от цялата страна и чужбина взеха присъединяване в Всебългарски V-ти конкурс „ Награда Лъчезар Станчев за сонет – ария 2022 “. Конкурсът се провежда от община Вършец и е подсилен от „ Фондация Лъчезар Станчев за лирика “ – съорганизатор, Национален книжовен музей, Алманах „ Огоста “, БНР, Регионална библиотека „ Гео Милев “ – Монтана и Вестник „ Вършец “.
Крайният период за изпращане на сонетите бе 17 юли. Творбите от тазгодишното издание са 91 и са оценени от жури в състав: ръководител Кристин Димитрова, членове Атанас Капралов и Проф. дфн Румяна Л. Станчева. При избора на произведения за премия, журито се е управлявало от правилото за висока художествена стойност на текста, както и от степента за официално сходство на формата „ сонет “, съчетана с безспорна стихотворна просвета на създателите. Оценяването на творбите е изцяло анонимно. Награждаването се организира на 4 август от 11:30 ч. пред НЧ „ Христо Ботев – 1900г. “ като част от „ Празника на курорта, минералната вода и Балкана Вършец 2022 “.
Първа премия с грамота, парична сума 300 лв. и книги завоюва Нели Станева със сонета „ Втори емигрантски сонет “. Втора премия с грамота, парична сума 100 лв. и книги получава Валери Станков за творбата „ Безсмислен сонет “. Отличия с грамоти и книги получават Милчо Петров с „ Влакът към детството “ и Цветелина Маринова със „ Сонет за любовта “. Осемнадесет подбрани творби от всички изпратени сонета, взели участие в състезанието, са включени в дребен алманах „ Лъчезарни сонети 2022 “, публикуван от фондация „ Лъчезар Станчев за лирика “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР