Поет, астроном, лекар и пророк, Нострадамус е направил много смразяващи

...
Поет, астроном, лекар и пророк, Нострадамус е направил много смразяващи
Коментари Харесай

Нострадамус вещае природни катаклизми и епоха, раздирана от войни

Поет, астроном, доктор и оракул, Нострадамус е направил доста смразяващи предсказания за света, които към момента се проучват през днешния ден. Ето какво предвижда той за 2024 година Приживе Нострадамус е прочут като " чумния лекар " и като астроном в родната си Франция.

Но името му е известно по целия свят с помощта на публикуването на " Предсказанията " (Les Prophéties) от 1555 година – голяма сбирка от стотици четиристишия (групирани в епохи, или центурии), за които той твърди, че оферират дълбока визия за събитията, които ще обиден човечеството до 3797 година.

Пророчествата на Нострадамус са загадъчни и скептиците настояват, че е елементарно да се поясняват неговите предсказания по този начин, като че ли той правилно е планувал избрани събития. Наистина, когато става дума за неговите прогнози за 2024 година, не са нужни доста старания, с цел да се съпоставят думите му с това, което към този момент се случва на международната сцена, и да се заключи какво е считал, че може да се случи. Ето четири от прогнозите за 2024 година, които анализаторите са извадили от неговите трудове.

Катастрофални суши и наводнения

" Сухата земя ще стане по-суха ", предсказва той в едно четиристишие, и " ще има огромни наводнения ". Ако тези видения са правилни, през 2024 година ни чакат още по-катастрофални климатични събития, в сравнение с сме преживявали.

Виденията на Нострадамус за бъдещето са древен по своите облици, изключително когато става дума за изображения на края на света. И сходни изображения, колкото и фантастични да са постоянно, станаха по-правдоподобни през последните години с настъпването на климатичните промени.

Както се отбелязва от няколко анализатори, по-ранните четиристишия на Ностадамус сигурно поставят основата за свят, изправен пред пагубните последствия от световното стопляне, и 2024 година, наподобява, няма е по-различна.

Няколко тълкуватели на центуриите на Нострадамус показват четиристишие, описващо кипящи морета, реки и езера, дружно с предсказанието за " огромна суша ". Те допускат, че това е удостоверение, че пророкът е предсказал изменението на климата, водещо до такава степен, че по-голяма част от Земята ще стане негодна за живот за хора и животни. Наистина, научният консенсус твърди, че повишаващите се температури на морето са опасност за морския живот, което значи, че предсказанието на Нострадамус не е толкоз налудничаво, колкото може да наподобява на пръв взор. Междувременно научни прогнози като Smart Rain в действителност предвиждат суша за 2024 година, изключително в Северозападните Съединени щати.

Епоха, раздирана от войни

През февруари 2022 година Русия нахлу в Украйна, вдигайки напрежението до най-висока точка след Кубинската ракетна рецесия. Въпреки че Русия видимо очакваше нейната съседка да бъде завладяна за няколко дни, с поддръжката на Запада Украйна демонстрира забележителна опозиция и спорът наподобява малко евентуално да бъде позволен скоро. През есента на 2023 година Израел разгласи война на " Хамас " след брутална офанзива против израелски цивилни, довела до интензивни бомбардировки на Ивицата Газа и хиляди смъртни случаи.

Анализаторите на центуриите на Ностранамус настояват, че четиристишията му предсказват по-нататъшен спор за 2024 година, като пророкът категорично планува, че ще се състои голяма морска борба. " Борба и морска борба. Червеният съперник ще побледнее от боязън / поставяйки в смут великия океан. "

Някои, в това число The Jerusalem Post, настояват, че четиристишията сочат борба сред Китай и НАТО, което в светлината на разбора на Рединг би предполагало зората на нов китайско-руски пакт. Други обаче считат, че това още веднъж е отпратка към изменението на климата и че аленото в този случай може да значи Слънцето и световно събитие, обвързвано с него.

В " Нострадамус: Пълни пророчества за бъдещето " Марио Рединг акцентира четиристишие, описващо " пагубна " война, която съгласно него е провокирана от две " велики " съюзнически сили.

Управлението на крал Чарлз III ще завърши?

Британската монархия загуби кралица Елизабет II през 2022 година Тя си отиде на 96-годишна възраст (което The Jerusalem Post твърди, че Нострадамус правилно е предсказал). Чарлз III е новият крал, само че английските кралски особи би трябвало да чакат повече катаклизми през 2024 година, най-малко съгласно " Нострадамус " на Марио Рединг.

След редовете, предсказващи " пагубна война ", четиристишието планува: " Скоро по-късно нов крал ще бъде помазан / който за дълго време ще успокои земята ". Някои поясняват това, че Чарлз ще избере да абдикира и ще направи път на монарх, който може да се радва на дългоденствие, макар че съгласно друго четиристишие крал ще бъде заставен да слезе от трона.

" Кралят на островите ", който има противоречив бракоразвод, " изпъден принудително " и който е сменен от " човек, който няма да има белег на крал ". Някои считат, че това се отнася за крал Чарлз и неговия наследник Хари (според Irish Examiner, който апропо загатва и пророчества на баба Ванга, съгласно които Путин ще бъде убит).

Нов папа ще сътвори безпорядък

Възможно е освен английското кралско семейство да види значима промяна на караула през 2024 година Според някои източници Католическата черква също ще види появяването на нова фигура

. Папа Франциск I ще навърши 88 години през декември 2024 година, той зае най-високия пост във Ватикана през 2013 година след отдръпването на своя предходник. Редовете, подчертани от Irish Examiner, обаче предсказват гибелта на папата и заменянето му от " римлянин на добра възраст ".

Въпреки че може да се спори, " римлянин " в този случай се отнася до самата черква. " Със гибелта на доста остарелия понтифекс / римлянин на добра възраст ще бъде определен ", написа той.

Старите папи наподобяват лесни за прогнозиране, само че забавното е, че той разказва този нов деятелен папа като човек, който ще " отслаби визията му ". Въпреки това не всичко би трябвало да е обречено и тъмно, може би това значи, че нови и прогресивни промени могат да преобладават в нови църковни правила.

Въпреки че Нострадамус е прочут със стотиците странни предсказания, те не се поясняват по един и същи метод, нито се отнасят към еднакъв интервал от време от анализатори. Четиристишието, очебийно от Irish Examiner, да вземем за пример се появява и в " Нострадамус " на Марио Рединг, единствено че този път се споделя, че се отнася до 2056 година

Дори в пророчествата, наподобява, нищо не е написано на камък.

Източник:
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР