Поехме ангажимента да окажем методическа помощ на общинските ръководства, за

...
Поехме ангажимента да окажем методическа помощ на общинските ръководства, за
Коментари Харесай

Ананиев: Оказваме методическа помощ на общинските болници


Поехме уговорката да окажем методическа помощ на общинските управления, с цел да могат да създадат всичко, което е належащо, с цел да се преструктурира и усъвършенства работата на общинските лечебни заведения. Това съобщи министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Ананиев взе присъединяване в разискванията по отправеното към него запитване от народни представители по отношение на тактиката за опазване и развиване на общинските лечебни заведения.

Според него дебатът за общинските лечебни заведения е значим и нужен, само че просрочен. „ Важен е, тъй като общинските лечебни заведения имат своето място в болничното лекуване на българските жители. Общинските лечебни заведения, с цел да водим спор през днешния ден за тях, демонстрират, че имат проблеми – структурни, управнически, кадрови, финансови. В доста от случаите тези проблеми са сложни ”, сподели здравният министър.

Той увери, че е поел ангажимент да направи цялостен разбор на бюджета на министерството и всички вероятни и целесъобразни икономии да бъдат ориентирани към увеличение на размера на финансиране на общинските лечебни заведения.

Към края на предходната година неизплатените разноски на общинските лечебни заведения възлизат на 98 млн. лв., включително и 43 млн. лв., които са просрочени към кредиторите и длъжниците./БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР