Подвижните секционни избирателни комисии за хората с увреждания и тези,

...
Подвижните секционни избирателни комисии за хората с увреждания и тези,
Коментари Харесай

ЦИК нареди кметовете да осигурят автомобили за подвижните избирателни секции

Подвижните секционни изборни комисии за хората с увреждания и тези, които са под наложителна карантина или изолираност, би трябвало да разполагат с транспортно средство, което обезпечава кметът на общината. Правилата за гласоподаване с преносимите секции са избрани от ЦИК, предава БНР.

Гласуването с преносима изборна секция се прави при съблюдаване на противоепидемичните ограничения, според напътствията на министъра на опазването на здравето. За гласоподавател, подложен под наложителна карантина или наложителна изолираност, при опция гласуването се прави пред входа на жилището му.

В домa на хората преносимата кутия се слага на налично и видно място. Избирателят получава писалка, пишеща със наследник цвят и бюлетина, която се откъсва от кочана пред него и се слага първи щемпел. След като се означи вотът, бюлетината се сгъва по оказания метод и се подава на членовете на комисията. Поставя се вторият щемпел и бюлетината се пуска в урната, като в листата се вписва часът на гласоподаване.

В помещението с гласоподавателя не могат да участват други лица. Изключения се вършат, когато гласоподавателят не може да извърши самичък нужните дейности и се постанова гласоподаване с компаньон.

В случай че гласоподавател не бъде открит на декларирания от него адрес, в графата „ забележки “ на листата за гласоподаване против името се отбелязва събитието и описът се подписва от член на преносимата комисия. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР