Подсъдимият за тежката катастрофа от миналия Великден, в която загина

...
Подсъдимият за тежката катастрофа от миналия Великден, в която загина
Коментари Харесай

Пак не пуснаха от ареста Кристиан, който премаза Милен Цветк...

Подсъдимият за тежката злополука от предишния Великден, в която почина журналистът Милен Цветков - Кристиан Николов, остава в ареста. Това реши през днешния ден на съвещание Софийският градски съд, съобщи БГНЕС.

В съвещанията до момента съдът разпита очевидци и очевидци. Един от главните въпроси е дали Кристиан е оказал помощ на Милен Цветков и в каква кондиция е бил.

Навръх Великден 2020 година джипът, ръководен от Николов, с висока скорост – 99 км/ч в градски условия, връхлетя върху автомобила на Милен Цветков, до момента в който журналистът чака в колата си на червен светофар. Освен шофирайки с превишена скорост, 22-годишният мъж бил зад кормилото под въздействието на три разнообразни типа наркотични субстанции - амфетамин, тетрахидроканабинол, кокаин.

На първото съвещание преди две седмици показания даваха годеницата и другари на подсъдимия Кристиан. Те разказваха за купона, на който са били преди деня на злополуката, какъв брой са пили и употребявали ли са опиати. И макар че прокуратурата заяви за открити три типа упойващи субстанции в кръвта на младия мъж, поради което той е упрекнат, че съзнателно е предизвикал гибелта на Цветков, никой от приятелите му не сподели да го е видял да се дрогира.

Младата жена, която е била в колата дружно с Кристиан сега на удара, сподели, че той е бил измежду първите помогнали на Цветков. Това изказване обаче не се удостовери от разпитани по-късно очевидци. Жената, подала сигнал на телефон 112 минути след тежката злополука, описа, че е видяла по какъв начин Николов и спътниците му слизат от колата, след това се връщат да търсят нещо и отново излизат. Свидетелят сподели, че държанието им я е изненадало. Видяла е по какъв начин излиза от колата си Милен Цветков. Според нейните показания и тези на брачна половинка ѝ Цветков е излязъл самичък от автомобила си, а хората, които са се намирали наоколо, са отишли да му оказват помощ. След това е бил подложен да седне на светофара, до момента в който изчака колата за спешна помощ.

Наскоро стана ясно, че Кристиан е дал позитивен тест за ковид.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР