Подсъдимият за смъртта на двама от приятелите си край пловдивското

...
Подсъдимият за смъртта на двама от приятелите си край пловдивското
Коментари Харесай

Експертиза закопа Петър Маринашки: Взел е дрога преди да убие приятелите си край Кадиево

Подсъдимият за гибелта на двама от приятелите си край пловдивското село Кадиево Петър Маринашки е пушил марихуана преди катастрафата, сочи експертиза. От нея излиза наяве, че дрогата е взета 16 до 24 часа преди съдбовния удар в крайпътно дърво.

Шофьорът отхвърля да е бил дрогиран и в предходните съвещания по делото твърдеше, че един от изпратените на мястото служители на реда го почерпил с цигара, в която не се знаело какво има. След това обаче стана ясно, че униформените до един били непушачи. Днес Маринашки даде пояснения пред съда и не повтори версията, че служител на реда го е черпил с цигара.

На 11 ноември 2020 година Петър Маринашки и четирима негови другари се качили в БМВ-то му и потеглили от Стамболийски за Пловдив. Спрели за малко на бензиностанцията в Кадиево и откакто тръгнали още веднъж, Маринашки се обърнал обратно, тъй като съгласно прокуратурата едно от момчетата в колата - 17-годишният Виктор Василев, ритало седалката му. Така изгубил надзор на автомобила и той се блъснал в крайпътно дърво. Виктор Василев и 16-годишният Тодор Бараков починали на място, другите двама младежи се разминали единствено с контузии.

На първа инстанция Петър Маринашки получи 5 години затвор. Прокуратурата стачкува присъдата на Окръжния съд в Пловдив. " Наказанието за това закононарушение е от 3 до 15 години затвор и салдото е 9 години. Присъдата от 5 години и по-близка до минимума, по тази причина апелирам да я завишите на 7 години ", сподели прокурорът Иван Даскалов. " Само оптималната присъда може да спре това, което става по пътищата, другояче няма по какъв начин да стане ", съобщи бащата на Виктор - Васко Василев. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР