Подсъдимият Димо Георгиев ще изтърпи в България наказание лишаване от

...
Подсъдимият Димо Георгиев ще изтърпи в България наказание лишаване от
Коментари Харесай

Димо Георгиев ще изтърпи в България наказание лишаване от свобода за срок 10 години

Подсъдимият Димо Георгиев ще изтърпи в България наказване отнемане от независимост за период 10 години при непоколебим режим, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.

Той е наказан от Апелативния углавен съд в гръцкия град Козани на 19 години отнемане от независимост, санкция от 45 000 евро и конфискация на автомобил. Това се случи, откакто присъдата на гръцкия съд бе приспособена по българския углавен закон. Производството е било формирано по реда на член 44, алинея 11 от Закона за екстрадицията и ЕЗА и импортирано във Варненския областен съд по предложение на окръжния прокурор. 30-годишният мъж бил приет за отговорен за превозване на територията на Република Гърция на задгранични жители на трета страна, които нямали право на влизане в гръцка територия. Престъплението по гръцкия углавен закон било осъществено от Георгиев в съучастничество и за облага.

Деянието подхожда в българския Наказателен кодекс на закононарушение по член 280, алинея 2, т. 3 и 4 и се санкционира с отнемане от независимост от 1 до 10 години. С решението си Варненският областен съд зачете времето, през което Георгиев е бил с мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ на територията на Република Гърция, както и задържането му в България в осъществяване на ЕЗА.

Съдът остави без почитание наложените санкции санкция в размер на 45 000 евро и конфискация на лекия автомобил на наказания, защото същите следва да се бъдат прегледани по специфичен закон – Закон за признание, осъществяване и изпращане на решения за конфискация или лишаване и решения за налагане на финансови наказания. Решението предстои на обжалване пред Апелативния съд във Варна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР