Подсъдимата за катастрофата Катя Лерца, при която загина пътният полицай

...
Подсъдимата за катастрофата Катя Лерца, при която загина пътният полицай
Коментари Харесай

Катя Лерца, която уби полицай на пътя, ще бъде съдена по съкратена процедура

Подсъдимата за злополуката Катя Лерца, при която почина пътният служител на реда Делян Палазов ще признае обстоятелствата по случилото се, само че не и виновността си. Това разгласи юристът ѝ Димитър Марковски, откакто изиска кратко правосъдно разследване без разпит на очевидци и движимости лица. Лерца е упрекната за причиняване на гибел по несъобразителност при ръководство на автомобила си.


През месец май тази година Катя Лерца блъсна на бул. в Пловдив служителят на реда Делян Палазов, който умря на място. Измерената скорост на джипа ѝ беше 98 километра в час. По предпочитание на двете страни делото ще бъде гледано по реда на съкратеното правосъдно разследване.
Златка Апостолова - вуйна на Делян Палазов: " Трябва да си понесе наказването. Вие виждате, че тя просто тя си живее един естествен живот, един прелестен живот и аз не знам по какъв начин спи по какъв начин живее, откакто е умъртвила човек и то младеж. "
Катя Лерца отхвърли коментар и напусна правосъдната зала, без да пророни и дума.
Адвокат Димитър Марковски: " Защото ползите на нашата доверителка постановат този тип на разглеждане на делото. Не виновност, обстоятелства признаваме. "
Съкратената правосъдна процедура ще понижи присъдата на Катя Лерца с една трета. За това закононарушение наказването е до 6 години отнемане от независимост. Съпругата на убития пътен служител на реда Делка Палазова и двамата му родители бяха конституирани като частни обвинители, само че обявиха, че няма да предявяват цивилен искове по време на делото. Те също не пожелаха да разясняват за какво са съгласни делото да се гледа по съкратената процедура. Присъдата ще бъде оповестена на 5-и януари, когато е идващото правосъдно съвещание.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР