Подсъдимата за измама за около 130 000 лв. на пенсионера

...
Подсъдимата за измама за около 130 000 лв. на пенсионера
Коментари Харесай

Мошеничката, откраднала от дядо 130 000 лв. в Белозем: Блудстваше с мен

Подсъдимата за машинация за към 130 000 лева на пенсионера от Белозем Стоян Минчев Атанаска Георгиева се отхвърли от досегашната си версия, че той й е давал пари от обич, и го упрекна в закононарушение. " Две години той се възползваше от моята неначетеност и че съм останала без приходи и ме заплашваше, че в случай че не блудства с мен, няма да ми дава пари. Това е закононарушение по член 152, алинея 1, т. 2 ", цитира тъкмо тя пред съда в Пловдив законовата норма макар изказването си, че е необразована.

Атанаска си беше написала бележки на листче за персонална отбрана и плачеше, до момента в който обясняваше за интимните си връзки с дядото, тъй като се постанова да го направи в наличието на Стоян Петров, с който живеела на фамилни начала до задържането си. Петров и братовчедка й Вида Колева са подсъдими за измамата дружно с нея. Според прокуратурата в края на 2021 година двете дами открили близки връзки със самотно живеещия възрастен мъж и почнали да му желаят пари, обещавали му, че техни близки, измежду които Стоян Петров, ще му ремонтират къщата, карали го да продава парцели и да тегли заеми. След това тримата завлекли и други възрастни хора.

Съдия Веселина Семкова им изясни какви санкции може да получат по повдигнатите им обвинявания и като чу, че става дума за затвор от 5 до 15 години, Атанаска се разкрещя: " Как 15 години, ще се самоубия! " Двете с братовчедка й плачеха, до момента в който молеха съда да ги пусне от ареста, тъй като са арестувани към този момент над 10 месеца, а имат деца. Съдията обаче им изясни, че преди да ги арестуват, са били оповестени за общодържавно търсене, по тази причина и няма по какъв начин да са с по-леки ограничения.

Тримата изрично отхвърлиха да признаят виновността си и делото ще протече с разпити на очевидци и чуване на движимости лица, които стартират на 8 февруари следващата година. 

" Нямам револвер, само че с бастуна ще ги убия ", закани се друга излъгана жена - Фиданка Ковачева, цитира 24 часа. От нея тримата измъкнали 600 лева с обещанието да й намерят квартира. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР