Подробности разкриха от прокуратуратаПовдигат обвинение на двамата полицаи, които са

...
Подробности разкриха от прокуратуратаПовдигат обвинение на двамата полицаи, които са
Коментари Харесай

Скандални разкрития за двамата полицаи, хванати с подкуп в Благоевградско

Подробности разкриха от прокуратурата

Повдигат обвиняване на двамата служители на реда, които са поискали по 500 лв. рушвет от водачи в нарушаване. Парадоксът е, че са били командировани в Благоевградско точно по линия на антикорупцията. Това оповестиха по време на брифинг от прокуратурата, предава

„ На 17 ноември в четвъртък в региона на ОДМВР-Благоевград е изпратен патрул от двама служители на реда, чиновници на Главна дирекция „ Национална полиция ”. Полицаите са се отклонили фрапантно от служебните си отговорности и са направили няколко действия, които са предмет на обвиняване, дипломиран рушвет. Първият случай е осъществен към 15.00 ч. при прибиране на полицейския патрул в посока от Банско към Симитли. Движейки се, служителите на реда забелязали в противоположна посока придвижването на товарен автомобил, пренасящ дървесина. По думите на единия обвинен камионът бил в разнебитено положение. Това ги предизвикало да тръгнат след товарния автомобил. Спрели го за инспекция и открили, че картата за квалификацията на водача е била с изминал период. Обяснили на водача, че санкцията е към 1800 лева Водачът ги попитал какви са разновидностите за деяние. Тогава единия служител на реда му дал отговор " Ако става въпрос за 10-20 лева, няма защо да приказваме ". Водачът споделил, че има 500 лева ”, описа наблюдаващият прокурор Ивайло Филипов. По-късно той предал сумата на служителите на реда, дружно с документите си, посочи прокурорът.

Междувременно дошъл притежателят на транспортната компания, който бил извикан на място. Обяснено му било, че глобата за нелегално превозване на дървесина и сеч е 20 000 лв. и конфискация на МПС-то.

„ Този път обаче попаднали на костелив орех, защото притежателят на превозваческата компания бил надълбоко уверен, че не е в нарушаване и, че няма защо да се тормози. В тази връзка им дал отговор да вършат каквото решат и каквото смятат за редно съгласно тях ", описаха от държавното обвиняване.

Единият от служителите на реда декларирал, че казусът може да бъде решен против 1500 лв., само че шефът на транспортната компания от Гоце Делчев още веднъж отказал да договаря за претенции рушвет. В последна сметка водачът на камиона е бил освободен без глоба и двамата служители на реда тръгнали към София.

При спускането от " Предела ", в региона на село Градево, те забелязали движещ се пред тях лек автомобил подали звуков и светлинен сигнал. Леката кола спряла. Униформените поискали документите за инспекция на водача. Зад кормилото бил жител на Симитли, който пътувал дружно с внучето си. Преди това бил в Банско, с цел да закупи новородено теле. Всички документи били постоянни, само че служителите на реда забелязали животното на задната седалка на автомобила и декларирали, че водачът е в нарушаване, защото транспортира животно без ушна марка. Полицаите прецизирали, че са в акция против противозаконен транспорт на животни и дървесина. Санкцията за това нарушаване била към 2000 лв., събаряне на регистрационните табели на автомобила, конфискация на МПС-то.

Мъжът, заловен в нарушаване, декларирал „ Ще го пусна теленцето да избяга, не ми взимайте колата. Нямам парите, които би трябвало да дам за тази санкция. Какво да вършим? Имам единствено 100 лева ".

Полицаите му поискали 500 лева Мъжът обяснил, че няма тези пари у него, само че живее наоколо и може да отидат до там. Отишли до кв. " Ураново ", в това време водачът се обадил на щерка си да подготви наличните пари, които заделил за дърва и да ги чака на кръстовище в Симитли.

Шофьорът взел парите от щерка си и подал в ръката на единия полицейски чиновник през прозореца на патрулката. Щом получили сумата, двамата униформени тръгнали към София.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР