Подразделения на специалните части на иракската армия заедно с разузнаването

...
Подразделения на специалните части на иракската армия заедно с разузнаването
Коментари Харесай

Иракски спецчсти ликвидираха командири на ИД при операция в Сирия

Подразделения на специфичните елементи на иракската войска дружно с разузнаването наблюдаваха и унищожиха няколко основни главатари на терористичната формация "Ислямска страна " (ИД) в Сирия, съобщи ТАСС, като се базира на в. "Ал Араби ал Джадид ".

Според изданието, което цитира източник в Багдад, държавното управление в Дамаск е дало позволение на иракските управляващи да проведат прецизна контратерористична интервенция на 30 километра във вътрешността в сирийска територия.

По-рано иракският министър-председател Хайдер ал Абади съобщи, че страната е решена да се бори с тероризма в Сирия.

През лятото на 2014 година бойци на ИД окупираха част от територията на Ирак. През юни същата година те превзеха втория по величина иракски град Мосул и го оповестиха за столица на своя "халифат ".

През 2015 година с поддръжката на интернационална коалиция иракските държавни сили започнаха широкомащабна акция за освобождение на завладените от терористите региони.

През декември Ал Абади разгласи дефинитивна победа над ИД в Ирак. Впоследствие той неведнъж съобщи, че битката с терористите продължава, а опасността от тях не е преодоляна, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР