Подпорната стена на бившия Шофьорски плаж в местността Алепу има

...
Подпорната стена на бившия Шофьорски плаж в местността Алепу има
Коментари Харесай

Подпорната стена на плажа Алепу е с разрешение за ползване още от февруари

Подпорната стена на някогашния Шофьорски плаж в местността " Алепу " има позволение за прилагане, издадено от Дирекцията за народен строителен надзор (ДНСК) още през февруари тази година. Това демонстрира информация в регистъра на документите на уеб страницата на дирекцията.

Това значи, че по документи всичко с първия стадий от построяването на курортния комплекс " Алепу вилидж " - укрепването на свлачището на плажа, е приключен и признат от ДНСК без забележки. Въпреки това строителният надзор сякаш ревизира брегоукрепителното оборудване по разпореждане на Върховната административна прокуратура. Подпорната стена очевидно се състои от 4 етажа, има асансьорни шахти и стълби. Първата инспекция на районната дирекция на строителния надзор в Бургас от предходната седмица не откри проблеми по градежа.

Тогава шефът на РДНСК-Бургас Милен Ненчев изясни, че това, което се вижда с просто око, " не съставлява стаи, а по-скоро по този начин е образувано като носеща структура за подпиране на земните пластове ". Той добави, че въпросните " размери ", които по документи са подпорна стена, в следствие могат да бъдат вградени в бъдещия хотел. Неговото създаване е втори стадий от строителството на " Алепу вилидж ".

Последва инспекция на шефа на ДНСК арх. Иван Несторов, разпоредена от премиера Бойко Борисов. Несторов съобщи, че от февруари предходната година има заповед за прекъсването на градежа на подпорната стена и тя не е анулирана. Междувременно през почивните дни бТВ популяризира фрагменти на оборудването от май предходната година, на които се вижда, че оттогава до момента е изработен повече от един етаж от грубия градеж. Данните от регистъра на ДНСК пък демонстрират, че този първи стадий даже към този момент е въведен в употреба и признат от ДНСК.

По-рано денем някогашният чиновник на РДНСК – Бургас Любомир Йорданов разяснява пред бТВ, че крайното решение за подписването на разрешението за въвеждане в употреба е на шефа на ДНСК арх. Несторов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР