Подпомагането става чрез отпускане на еднократни помощи с парични средства

...
Подпомагането става чрез отпускане на еднократни помощи с парични средства
Коментари Харесай

Променят помощите за някои пенсионери - военни, военноинвалиди, у...

Подпомагането става посредством разпределяне на еднократни помощи с парични средства по един от следните критерии:

 

1. средноаритметичният месечен приход на всеки член на фамилията на правоимащия за последните 6 месеца е по-нисък или еднакъв на линията на беднотия, избрана с акт на Министерския съвет, която от следващата година става 526 лв..

2. по-високи разполагаеми приходи от линията на беднотия, които заради трайно увреждане или трайно открито утежняване на здравословното положение на правоимащия, на член на фамилията му или на други лица, за които правоимащият следва да поставя грижи по закон, не му разрешават да задоволява главните си витални потребности

3. по-високи разполагаеми приходи от тези по т. 1, които заради други независещи от правоимащия условия, не му разрешават самичък или благодарение на лицата, задължени да се грижат за него по закон, да задоволява главните си витални потребности

Размерът на помощта не може да надвишава 2500 лева

 

При потвърдена потребност комисията може да вземе решение за разпределяне на помощта над посочения размер, само че единствено след документално позволение на министъра на защитата.

Хората, които дават отговор на условията и имат авансово позволение за трансгранично здравно обслужване, могат да получат еднократна парична помощ за медицински услуги, пътни разходи, застраховка " Злополука " и персонални потребности за тях, а тези, които имат заповед за лекуване в чужбина, издадена от шефа на НЗОК или оправомощено от него длъжностно лице, могат да получат еднократна помощ за медицински услуги, паспортни такси и визи, пътни разходи, застраховка " Злополука " и персонални потребности за тях, доколкото тези разноски не се възвръщат от НЗОК, написа още в наредбата, представени от pariteni.bg.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР