Подполковник Пол-Анри Сандаого Дамиба днес положи клетва пред Конституционния съвет

...
Подполковник Пол-Анри Сандаого Дамиба днес положи клетва пред Конституционния съвет
Коментари Харесай

Лидерът на преврата в Буркина Фасо се закле като президент

Подполковник Пол-Анри Сандаого Дамиба през днешния ден постави клетва пред Конституционния съвет на Буркина Фасо като президент на страната. Това стана три седмици, откакто той завзе властта посредством прелом, съобщи Франс прес.
Още по темата
" Заклевам се пред народа на Буркина Фасо да вардя, защищавам, да съблюдавам и да проследявам за спазването на главният закон - Конституцията и законите " на страната, съобщи Дамиба на гала, излъчена по националната телевизия.

Подполковникът беше облечен в униформа и препасан с лента в цветовете на страната. На главата си носеше алена барета.

На церемонията не присъстваше нито един задграничен представител. Тя се състоя в дребна зала в постройката на Конституционния съвет, където бяха позволени единствено представители на близки до управляващите медии.



41-годишният подполковник завзе властта в Уагадугу на 24 януари, след два дни на протести в няколко казарми на страната.Той в профил от поста президента Рок Каборе, упрекнат, че не е поставил завършек на джихадисткото принуждение, измъчващо страната от близо седем години. Дамиба сътвори хунта, наречена " Патриотично придвижване за отбрана и възобновяване " (ПДЗВ), чийто приоритет е сигурността, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР