Подписването на управленско споразумение е добро решение. Коалиционно споразумение не

...
Подписването на управленско споразумение е добро решение. Коалиционно споразумение не
Коментари Харесай

Васил Тончев: Карадайъ знае, че неговата съдба е предопределена

Подписването на управническо съглашение е положително решение. Коалиционно съглашение не беше подписано поради изборите ", разяснява пред БНР Васил Тончев, социолог от " Сова Харис “.

" Борисов прави изпреварващ ход, като споделя, че желае да напусне обединението. Мотивът му обаче е да накара сътрудниците си да подпишат съглашение ", счита социологът.

" Ръководството на ПП-ДБ мислеше, че едно тясно обвързване с ГЕРБ ще повлияе отрицателно на електората. Сега обстановката ще се възстановява. Друг вид е ПП-ДБ да потърси други сътрудници, като Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Този вид е доста по-слаб. В Движение за права и свободи също има трансформации. Има избрани жестове и от страна на Българска социалистическа партия, които отхвърлят да поддържат правосъдното оборване на изборите в София ", изясни Тончев.

" Силният вид е това, което предлага Бойко Борисов. Това е стратегия за всички съществени проблеми – от отношението към Украйна до най-важните вътрешнополитически промени. Трябва да създадат ротацията. Едва ли в този момент ще се стигне до промяна на министри. Най-важният въпрос е този за бюджета ", уточни социологът.

" Ще има напрежение във връзка с това къде ще бъдат поставени целите ".

Той разяснява и протичащото се в Движение за права и свободи.

" Движението затвърди позициите си в смесените региони. Те затвърдиха и уговорката си към евроатлантическата идея и към поддръжката за конституционните промени. В Движение за права и свободи става вътрешно преструктуриране, с цел да продължат да бъдат балансьор в политиката и по -плътно да се приближат до ръководството на страната. Ахмед Доган е индивидът, който взима крайните решения. Карадайъ знае, че неговата орис е предопределена ", съобщи той.

Тончев проучва и раздвижването в лявото пространство.

" Зад Ваня Григорова е софийската организация на Българска социалистическа партия. Очаквам сериозна вътрешна борба в Българска социалистическа партия. Иван Таков ще се бори да вземе властта в партията. Григорова ще е фактор в лявото пространство през идните години ".

Тончев счита още, че " Възраждане “ са избрали неверна тактичност - да играят независимо.

" Те запълниха патриотичната ниша и съумяха да изместят съперниците си, само че това е техният лимит. Или би трябвало да се научат да влизат в колаборации, или ще губят терен ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР